Lurer du på hva en smartby er?

Den nordiske smartbykonferansen Nordic Edge Expo blir nå arrangert for tredje gang i Stavanger 26.-28. september, og programmet er fullspekket med spennende foredrag med mer enn 100 forelesere.

Det finnes i dag mange gode løsninger på markedet for møte behovene til byer, kommuner og fylker i årene som kommer, og på Nordic Edge er rundt 200 selskaper som tilbyr disse representert i form av både større og mindre internasjonale og lokale aktører. Noen løsninger er klare til bruk i dag, andre skal jobbes fram i samarbeid mellom det offentlige og private. For å finne de beste løsningene må vi nemlig tenke sammen og helhetlig. Vi må lære av de som allerede kan kalle seg smarte byer. Viktigheten av å kombinere global erfaring med lokalkunnskap er noe vi i CGI ser på som nøkkelen til suksess når gode løsninger skal jobbes fram for å møte behovene i de ulike regionene. Vi jobber derfor sammen med lokale selskaper for å sammen kunne tilby løsninger som passer for det lokale markedet.

Med vår portefølje av løsninger som vi har kalt Future Cities viser vi på en enkel måte hvordan vi ser for oss at en smartby kan se ut. Under Nordic Edge vil vi sette spesielt fokus på noen løsninger vi mener er spesielt aktuelle for Norge akkurat nå, som helseapplikasjonen CommunityCare360 som setter pasienten i sentrum for all informasjon relatert til behandlingsforløpet; den moderne læringsplattformen for Oslo-skolen; og teknologien IBOR som gjør det mulig å styre alt fra gatelys og broer til vegstengninger og trafikklys fra én plattform for å øke trygghet for innbyggerne og forbedre byens energiforbruk.

Du finner oss på stand J29 i nærheten av expo-scenen.

Les mer om CGI og velferdsteknologi her

Les mer om CGI og smartbyløsningen her