Maria Olsson Profilbild

Maria Olsson

Director Consulting Delivery

Maria Olsson arbetar som konsultchef på CGI och har en imponerande karriär inom IT-branschen som sträcker sig över 30 år. Hon inledde sin resa som programmerare och växte snabbt in i roller som team- och projektledare. Maria har arbetat på CGI i Östersund sedan 2010 och stortrivs i sin ledarroll. 

För Maria är balansen mellan arbete och privatliv viktig. Trots sitt engagemang inom IT-branschen hittar hon tid för sina personliga intressen såsom padel, gym, golf och odling i sitt växthus. Maria arbetar idag som konsultchef med ansvar för drygt 20 konsulter. På kontoret i Östersund, som också kallas Global Delivery Center, arbetar konsulterna under samma tak med teamleveranser till våra olika kunder. 

Vad är det bästa med din roll?

Det bästa är kombinationen av att ha personalansvar och arbeta med affären. Jag trivs i min ledarroll och att kunna coacha mina medarbetare är något som jag prioriterar högt, säger Maria Olsson. 

Hur skulle du beskriva dig som chef? 

För mig är det viktigt med ”fingertoppskänsla” och att lägga sig i lagom mycket bland sina anställda. Jag försöker vara en närvarande och lyhörd chef som litar på mitt team.

CGI – en arbetsplats att vara stolt över

Maria uppskattar den inkluderande miljön och flexibiliteten. Hon poängterar att oavsett var du är i livet kan du hitta en bra balans genom att arbeta på CGI. 

Direkt när jag började för 14 år sedan fick jag en bra känsla och blev varmt välkomnad av alla. Inom CGI är det inga hierarkier och det är en fin mix mellan erfarna och juniora medarbetare. Jag är stolt över vad vårt team levererar till kunderna och det förtroendet du får från dina ledare.  Detta är en av många anledningar till att jag arbetat här så länge. Min dotter som nu ska studera vidare inom IT har sagt till mig hon gärna hade jobbat på CGI i framtiden när hon sett hur bra jag trivs, vilket är kul att höra.

Fler kvinnor i IT-branschen

Andra projekt som Maria har engagerat sig i är det årliga eventet Women in Tech som syftar till att få fler kvinnor att välja en karriär inom IT. Maria ser positivt på utvecklingen av jämställdheten inom branschen, men anser att det fortfarande finns utrymme för förbättring. Hon hoppas att fler kvinnor kommer att söka sig till techroller och CGI som arbetsgivare.

Jämför vi med när jag började i branschen är det många fler kvinnor i ledande roller nu. Hos oss på CGI tycket jag att vi har en fin mix av både män och kvinnor i våra olika team, avslutar Mara med att säga. 

About this author

Maria Olsson Profilbild

Maria Olsson

Director Consulting Delivery

Maria Olsson arbetar som konsultchef på CGI och har en imponerande karriär inom IT-branschen som sträcker sig över 30 år. Hon inledde sin resa som programmerare och växte snabbt in i roller som team- och projektledare. Maria har arbetat på CGI i Östersund sedan 2010 ...