Olivia Gustafsson profilbild

Olivia Gustafsson

Applikationskonsult, Microsoft Dynamics

Olivia Gustafsson bor i Kalmar och är utbildad civilekonom som började sin karriär på CGI 2021. Hon lämnade CGI för ett kort tag men återvände sedan då hon saknade CGI som arbetsplats. Hon arbetar idag som applikationskonsult inom Microsoft Dynamics där hon berättar att det bästa med yrket är att kunna kombinera ekonomi och it tillsammans med verksamhetsutveckling. Hon beskriver att hon drivs av att tillsammans med kunden hitta den bästa långsiktiga lösningen som uppfyller kunden krav och underlättar för slutanvändaren. 

Vad har du för roll på CGI?
- Jag som applikationskonsult inom affärssystemet Microsoft D365. Jag är ekonom i botten och jobbar därför med de delar av systemet som handlar om ekonomiska processer. Som applikationskonsult arbetar jag både med applikationen i detalj t.ex. genom att konfigurera olika processer, men även mycket med kravhantering, affärsprocesser och utbildning inom systemet. Det är en varierande roll och man är ofta länken mellan ekonomi och IT.

Du är en av våra många återvändare, vad fick dig att komma tillbaka till CGI?
- Jag var borta ett kort tag från CGI, men var under den tiden i samma bransch och roll på ett annat företag. Där arbetade jag mycket på distans då de inte hade ett kontor här i Kalmar där jag bor. En av anledningarna till att jag kom tillbaka var dels det, att kunna ha ett kontor att gå till med härliga kollegor att träffa om dagarna, men jag saknade även tryggheten och gemenskapen som jag upplever vi har på CGI. Det jag trivs extra bra med på CGI är variationen i uppdrag, att man får chans att utvecklas inom olika roller och chansen till en bra balans med arbetsliv och privatliv.

Varför ska man jobba med Microsoft Dynamics hos oss på CGI? 
- Vi levererar ofta stora projekt tillsammans med kunden, där flera delar av Microsoft Dynamics 365 används. Det gör att man får chans att lära sig lite om alla olika delar av systemet och kundens affärsprocesser, vilket man har nytta av i andra projekt. Vi har även en god gemenskap med bra samarbete i projekten och det finns alltid någon att fråga eller ta hjälp av- man behöver inte känna sig ensam här!  

Vad är roligast i din roll?
- I min roll som applikationskonsult är variationen det roligaste, alla uppdrag ser olika ut och ingen dag är den andra lik. Jag tycker om att analysera affärsprocesser och utvecklingsområden, samtidigt som jag gillar att hålla föredrag för kunder och att kunna varva det med mer lugna arbetsuppgifter som till exempel dokumentation eller förberedelse av workshops ger en bra balans i arbetslivet tycker jag.

Vad uppskattar du mest med CGI?
- Kollegorna, det finns alltid någon att bolla tankar och idéer med och om man står inför något tufft beslut finns möjlighet att få stöttning och support. Jag tycker om lyhördheten och möjligheten till frihet under ansvar, vilket gör att det är enkelt att kombinera sitt arbetsliv med privatlivet.

Sist men inte minst; vad gillar du att göra på fritiden när du inte jobbar?
- När jag inte jobbar så tränar jag en del, både i grupp och utomhus själv. Jag försöker att vara ute så mycket som möjligt när jag inte sitter inne och jobbar, så det blir ofta promenader, löpning, cykling eller små utflykter. Utöver det så tycker jag om att umgås med vänner och familj, och resa när det finns möjlighet till det. 

 


 

Skapa din karriär med CGI!

Läs mer här

 

About this author

Olivia Gustafsson profilbild

Olivia Gustafsson

Applikationskonsult, Microsoft Dynamics

Olivia Gustafsson arbetar som applikationskonsult inom Microsoft Dynamics där hon berättar att det bästa med yrket är att kunna kombinera ekonomi och it tillsammans med verksamhetsutveckling. Hon beskriver att hon drivs av att tillsammans med kunden hitta den bästa långsiktiga lösningen som uppfyller kundens krav ...