Vanja Lang

Vanja Lang

IT-konsulttrainee

Hej alla!

Det är med stor spänning som jag börjar blogga om min resa som nyanställd trainee på Data Insights Academy. Min första tid har varit otroligt händelserik och jag vill gärna dela med mig av några minnesvärda ögonblick med er! 

Lite kort om mig: Jag heter Vanja, tillhör Malmökontoret. Tidigare har jag studerat en kandidat i Systemvetenskap, under traineeprogrammet har jag valt att rikta in mig på utvecklarspåret. 
 
Något av det mest minnesvärda så här långt var vår resa till grannlandet Danmark för den första modulen av vår utbildning. Under en hel vecka i början på september samlades traineerna från både Sverige och Danmark på vårt kontor i Köpenhamn. Vi tillbringade dagarna i inspirerande och informativa utbildningssessioner där vi fördjupade oss i ämnen som konsultation, Microsoft Azure, Google Cloud Platform och DevOps. Det var en intensiv vecka! Utanför arbetsdagen utforskade vi Köpenhamn, lärde känna kollegorna på ett mer personligt plan samt skapade roliga minnen och värdefulla band. 

Glada trainees i Köpenhamn
Här är vi Malmö-traineer när vi anländer till kontoret i Köpenhamn.

Den andra modulen inom programmet infann i sig i början av oktober. Denna vecka befann vi oss på kontoret i Malmö (det som jag tillhör) och vi fick fördjupa oss inom Azure, Google Cloud Platform och Infrastructure as Code. Det var extremt lärorikt att få lösa case och bygga upp infrastruktur i Azure/Google Cloud Platform tillsammans. Under veckan organiserade vi kvällsaktiviteter. En av de mest uppskattade var definitivt TeamTastic. Där kunde vi tävla mot varandra i roliga utmaningar och stärka teamandan ytterligare.
 
Traineeprogrammet är dock mer än bara utbildning. Resterande veckor har vi fått massor av blandat att göra. Några av oss har börjat jobba i projekt medan andra har fått mer fördjupande material att sätta sig in i. 
 
Själv har jag och en kollega påbörjat ett projekt inom Internet of Things (IoT) och vi har fått sätta oss in i en helt ny värld av sensorer och nätverk. Till exempel har vi lärt oss om LoRaWAN som är ett nätverksprotokoll som möjliggör kommunikation för IoT-sensorer. Det häftiga med LoRa är att även privatpersoner kan koppla upp sina smarta enheter till detta nätverk eftersom det är licensfritt. Det gjorde iallafall mig väldigt taggad på att uppdatera mitt hem till ett smart hem!
 
Att vara nyanställd trainee innebär naturligtvis många utmaningar och en brant inlärningskurva men jag känner mig entusiastisk och redo att ta mig an detta, speciellt med det stöd och den kompetens som vi är omringade av hos CGI. 
  
Nästa modul kommer att vara i november, så mer om det kommer i nästa blogginlägg! 
 
Tills dess: Tack så mycket för att ni har läst om min första del av resan som IT-konsulttrainee.

Ha en fantastisk dag! 

About this author

Vanja Lang

Vanja Lang

IT-konsulttrainee

Vanja har tidigare studerat en kandidat i Systemvetenskap. Idag går hon CGI:s traineeprogram Data Insights Academy och har valt att rikta in sig på utvecklarspåret.