Operationele Technologie (OT) systemen kom je overal tegen. Van de lift in een kantoorgebouw tot de operationele systemen in fabrieken, energie- en nutsbedrijven, lucht- en ruimtevaart, maar evengoed tot de medische apparatuur in de zorg of geconnecteerde assets op de openbare weg in de overheidssector.

Dat IT security belangrijk is, wordt al jaren door elke expert onderschreven, maar het beveiligen van Industrial Control Systems (ICS) lijkt een ondergeschoven kindje te zijn gebleven. Nu aanvallen op deze OT-omgevingen steeds vaker voorkomen, is het tijd voor een inhaalslag en IT-en OT werelden te verbinden en essentiële assets te beveiligen. Maar waar moeten we beginnen?

de hoorn

In de industriële setting van de machinezaal in De Hoorn te Leuven, brengen experts van CGI, Nozomi Networks en gastspreker Kurt Callewaert inspirerende presentaties over de ontwikkelingen op het gebied van OT-asset management, asset discovery, OT security monitoring en netwerk beveiliging middels zonering.

Deelname aan dit event is gratis maar registratie is verplicht. In deze coronatijden volgen we strikt het eventprotocol en zorgen we voor een veilig evenement met maximum aantal inschrijvingen voor voldoende fysieke afstand en aandacht voor hygiëne.

 

Agenda

11:45 Aankomst en ontvangst, met gelegenheid voor HackerEscape bezoek
12:00 Lunch en netwerkmoment, HackerEscape
12:30 Gastspreker Kurt Callewaert (Cyber Security Coalition vzw, Beltug Blockchain Task Force) : het belang van OT security
13:00 “You can only maintain and protect what you know!” Met Oil & Gas usecase over inzet van asset management tooling
13:45 Zichtbaarheid in OT, IoT en IT voor het versnellen van digitalisering en beveiliging, Met High Tech use case over OT Asset Discovery & Traffic Monitoring, Nozomi Networks
14:15 Take back control of IT with automated identity and access governance
14:45 Break met gelegenheid voor HackerEscape bezoek
15:15 OT Security awareness: overrated or largely undervalued? Met Manufacturing klantcase over Security Awareness
15:45 Closing, netwerkmoment, HackerEscape

 

HackerEscape: escaperoom op wielen

HackerEscape

Tijdens het event kunt u op diverse tijdstippen testen hoe het staat met uw ‘security awareness’. Plaats van handeling is onze escaperoom op wielen: de HackerEscape. Deze escaperoom is de manier om medewerkers in een korte tijd kennis te laten maken met de diverse manieren waarop hackers informatie van uw organisatie proberen te achterhalen. Iedere stap in deze mobiele escaperoom leidt tot een direct gevolg. Maakt u de juiste keuzes? Elk onderdeel van de game is erop gericht het onderwerp cybersecurity tastbaar te maken. U krijgt inzicht in de modus operandi van een aanvaller én de keuzes die u als medewerker hebt om te voorkomen dat de hacker succesvol is.

Omdat security awareness een kritische rol speelt in de beveiliging van een OT omgeving, wordt de dag afgesloten met een presentatie over dit onderwerp. Daarbij wordt belicht hoe een security awareness campagne vorm gegeven kan worden voor een OT omgeving, aansluitend bij het kennis niveau en de cultuur welke binnen een OT omgeving geldt.

 

Registreer