Annette Trenz

Annette Trenz

Vice-President, Head of Industry Business Intelligence

Prieš keletą mėnesių pasidalinau su jumis pagrindine dilema, su kuria susiduria gamintojai dėl COVID-19 pandemijos: „Ar turėčiau ir toliau sutelkti dėmesį į trumpalaikes priemones, kuriomis siekiame padidinti efektyvumą ir sumažinti išlaidas, ar į įmonės atsparumo didinimą geriau prisitaikant prie pokyčių? “

Manau, kad teisingas atsakymas būtų nesirinkti tarp vienos ar kitos, o ieškoti tinkamos pusiausvyros tarp abiejų priemonių.

Nuo to laiko man teko kalbėtis su daugeliu mūsų gamybos sektoriaus klientų iš įvairių paveiktų pandemijos šalių. Po šių interviu dar labiau įsitikinau, kad  pasitvirtino mano penkios rekomendacijos, kaip gamintojai gali suderinti efektyvumą ir atsparumą.

Mano viena iš svarbiausių rekomendacijų norint kurti vertę yra priimti duomenimis grįstus sprendimus ir remtis duomenų paremtomis įžvalgomis. Gamybos sektoriaus įmonės šią transformaciją pradėjo dar prieš COVID, tačiau pandemija paspartino šį procesą. Pavyzdžiui, norėdamas optimizuoti procesus ir gauti daugiau naudos iš duomenų, vienas iš penkių geriausių pasaulio automobilių gamintojų pritaikydamas robotinį procesų automatizavimą (RPA) paspartino įmonės procesus.

Akivaizdu, kad gamybos ateitis bus susijusi su visa sektoriaus ekosistema, nes tokiu būdu bus galima diegti inovacijas ir skatinti augimą. „Michelin“ grupės iniciatyva „Geresnio vairavimo bendruomenė“ padeda sukurti pažangią mobilumo ekosistemą, kurioje duomenys naudojami užtikrinti saugesnį vairavimą. Gamybos sektoriaus įmonės taip pat žengia link debesų kompiuterijos sprendimų. Tokiu būdu jie apjungia savo vidinę ir išorinę ekosistemas, pagerina bendradarbiavimą ir supaprastina procesus, bei naudojasi kitais tokio sprendimo privalumais. Toks visos ekosistemos suvokimas ir bendradarbiavimas su partneriais  yra glaudžiai susijęs su perėjimu prie paslaugų grįstos augimo strategijos.

Aš taip pat rekomendavau sukurti judresnę ir atsparesnę IT tiekimo grandinę. Gamintojai stengiasi to pasiekti derindami technologijas ir paslaugas, naudodamiesi debesų kompiuterijos technologijomis ir išmaniomis valdomosiomis paslaugomis. Pavyzdžiui, CAE įmonės pastangos optimizuoti savo kritinių verslo programų efektyvumą ir vystymą, diegiant „Oracle ERP Cloud“.

Vienas iš trijų svarbiausių IT savininkų iššūkių gamybos pramonėje yra IT infrastruktūros ir taikomųjų programų modernizavimas. Interviu su mūsų klientais metu paaiškėjo, kad šios tendencijos svarba prasidėjus pandemijai padidėjo beveik 20%. Sėkmingai atlaikę pandemijos sukeltą krizę gamintojai dar iki jos pradžios investavo į savo veiklos judumą.

Įžvalgos, kuriomis remdamiesi galite planuoti savo investicijas ir ruošti verslo strategijas

Beveik visos gamybos sektoriaus įmonės naudoja skaitmeninės transformacijos strategijas, tačiau tik nedaugelis iš šių skaitmeninių strategijų pritaikoma visos  įmonės lygmeniu. Įmonėms labai svarbu žinoti, kokias paslaugas teikti klientams, kaip palaikyti ryšį su jais (nuo B2B2C iki B2C rinkos segmentų), kaip optimaliai naudotis technologijų galimybėmis ir užtikrinti verslo judumą. Atsakymų į šiuos sudėtingus klausimus ieško klientai iš įvairių verslo sektorių, tačiau veiksmai ir strategijos skiriasi priklausomai nuo įmonių veiklos srities, tad nėra vieno atsakymo į svarbų klausimą: „Kaip mums tai padaryti?“

Manau, kad mūsų klientų tyrimas „Voice of Our Clients“ suteikia vertingų įžvalgų gamybos sektoriaus įmonėms – grįstas duomenimis įžvalgas, kurios padės įmonėms atsakyti į šį klausimą. Atlikdami klientų tyrimą, mes renkame ir dalijamės su mūsų klientais iš įvairių verslo sektorių svarbiausiomis tendencijomis, verslo ir IT prioritetais. Taip pat mes dalijamės geriausiomis verslo sektorių praktikomis. Todėl gamybos sektoriaus įmonei šios įžvalgos padeda įvertinti jo paties planus ir veiksmus, ar tikrai jų pakanka, norint tapti judria įmone ir  lyderiauti skaitmeniniame amžiuje.

Globalus tyrimas, pateikiant geriausias verslo sektoriaus praktikas

Siekdamos puikių verslo rezultatų gamybos sektoriaus įmonės turi mokytis iš geriausių. Daugeliui klientų galimybė sužinoti gerąsias sektoriaus praktikas yra neįkainojama. Tyrimas „Voice of Our Clients“ suteikia tokią galimybę palyginti savo įmonę su kitomis įmonėmis visame pasaulyje tiek iš gamybos sektoriaus, tiek iš kitų verslo sektorių. Tokios įžvalgos, ką skaitmeniniai rinkos lyderiai daro kitaip, gali stipriai įtakoti Jūsų verslo sėkmę.

About this author

Annette Trenz

Annette Trenz

Vice-President, Head of Industry Business Intelligence

Annette Trenz is Head of Industry Business Intelligence and is responsible for shaping and guiding CGI’s response to the strategic growth opportunities facing global industries. In this role, Annette leads a team of senior executives overseeing and managing all CGI-designated global industries. Through thought leadership ...