Monrealis, Kvebekas, liepos 25, 2023

CGI (TSX: GIB.A) (NYSE: GIB) šiandien paskelbė savo pasaulinio patentuoto tyrimo, kuriame dalyvavo 1764 verslo ir IT vadovai iš 21 ekonomikos sektoriaus, išvadas. Jos atskleidžia, kad skaitmenizacija skatina rekordišką verslo modelių pertvarkymą, o net du iš trijų vadovų teigia, kad tai turi didelę įtaką jų organizacijai – šis rodiklis per du metus išaugo beveik 10 procentinių punktų.

Tuo pat metu, tik penktadalis apklaustų vadovų teigia, kad jų organizacijų verslo modeliai yra pakankamai paslankūs prisitaikant prie skaitmenizacijos, įskaitant naujų technologijų, tokių kaip dirbtinis intelektas, integraciją. Du iš penkių vadovų senas sistemas įvardija kaip vieną pagrindinių kliūčių sėkmingai skaitmenizacijai.

Per 90 % apklaustų vadovų teigia, kad turi skaitmenines strategijas, o 31 % jau taiko šias strategijas išorinėms ekosistemoms. Nors, palyginus su ankstesnių metų tyrimais, tai rodo pažangą, tik 30 % šių vadovų teigia, kad jų organizacijų skaitmeninės strategijos kuria planuotus rezultatus; šios organizacijos įvardijamos kaip skaitmeninės lyderės.

Kalbant apie duomenų strategiją, vienas iš penkių apklaustų vadovų savo duomenų strategiją taiko visai vertės grandinei ir partneriams. Apklausus visus vadovus nustatyta, kad investuojant į duomenų strategijos tobulinimą, dažniausiai investuojama į duomenų kokybę (83 %) bei duomenų administravimą ir valdymą (83 %). 

CGI tyrimas taip pat atskleidžia santykį tarp verslo modelių lankstumo ir skaitmeninių strategijų rezultatų. Vadovai, vertinantys savo organizacijų verslo modelių lankstumą kaip labai aukštą, tris kartus labiau linkę pasiekti savo norimų skaitmeninių strategijų rezultatų.

„Atskirtis tarp organizacijų, turinčių skaitmenines strategijas, ir tų, kurios sukuria rezultatus, yra aiškus įrodymas, kad mes – ir bendrai visa visuomenė – esame pačioje holistinės organizacijų skaitmenizacijos pradžioje,“ teigė CGI prezidentas ir vykdomasis direktorius François Boulanger. „Dauguma mūsų apklaustų vadovų iššūkių nestingančią ekonominę aplinką įvardijo kaip pagrindinę priežastį labiau susitelkti į svarbiausias skaitmenines iniciatyvas, atnešiančias didžiausią finansinę grąžą ir padidinsiančias atsparumą. CGI, finansine grąža pagrįsta skaitmenizacija yra mūsų partnerystės pagrindas, padedantis klientams spręsti šią problemą.“

CGI tyrimas parodo, kad skaitmeniniai lyderiai pirmauja prieš savo kolegas tokios srityse kaip:

  • Jų verslo ir IT organizacijų integravimas ir veiklos derinimas palaikant ir vykdant strategiją;
  • Verslo modelių lankstumo didinimas siekiant prisitaikyti prie skaitmenizacijos;
  • Skaitmenizacijos, duomenų ir kibernetinio saugumo strategijų taikymas išorinėms ekosistemoms;
  • Mažiau iššūkių, kylančių dėl senų sistemų ir kultūrinių pokyčių.

„Mūsų pasaulinis tyrimas yra būtina pagalba su klientais bendradarbiaujantiems CGI konsultantams, skatinant juo galvoti drąsiai ir elgtis pragmatiškai tiek kuriant, tiek taikant jų verslo prioritetus,“ teigia CGI prezidentas ir vykdomasis direktorius Jean-Michel Baticle. „Supami greitų ir pasikartojančių pokyčių, vadovai labiau nei bet kada anksčiau savo organizacijoms vadovauja derindami trumpalaikes ir ilgalaikes strategijas, siekdami sukurti vertę ir patenkinti klientų lūkesčius. Pateikdami tyrimo išvadas, dalijamės įžvalgomis ir gerosiomis praktikomis iš skirtingų industrijų visame pasaulyje bei skaitmeninius lyderius vienijančiomis savybėmis.“

Apie CGI pasaulinį tyrimą

Kiekvienais metais CGI lyderiai visame pasaulyje vykdo nuodugnius interviu su verslo ir IT vadovais, aptardami daug strateginių temų, darančių įtaką jų verslams. Iš to gaunamos industrijų įžvalgos – įskaitant ir skaitmeninius lyderius siejančias savybes – veda prie veiksmų, padedančių klientams geriau patenkinti jų klientus ir piliečius. Šiemet CGI apklausė 1764 vadovus, kurių dauguma yra aukščiausio lygio ar generaliniai vadovai, iš CGI veiklos industrijų ir šalių. Šių nuodugnių diskusijų metu buvo aptariamos skaitmenizacijos, verslo lankstumo, inovacijų, kibernetinio saugumo, atitikties reglamentams, tvarumo, valdymo pokyčių ir kitos temos. Per paskutinius penkis metus, tendencijų vertinimo ir palyginimo tikslais, šių tyrimų metu buvo surinkta daugiau nei milijonas duomenų vienetų. Sužinokite daugiau https://www.cgi.com/en/voice-of-our-clients.

Apie CGI

1976 m. įkurta CGI yra viena didžiausių nepriklausomų IT ir verslo konsultacijų paslaugas teikiančių įmonių pasaulyje. Dirbdami su daugiau nei 91 tūkst. konsultantų ir kitų profesionalų visame pasaulyje, CGI teikia end-to-end paslaugas: nuo strateginių IT ir verslo konsultacijų iki sistemų integravimo, IT ir verslo procesų valdymo paslaugų ir intelektinės nuosavybės sprendimų. Su savo klientais CGI dirba pasitelkiant vietinių santykių modelį, papildytą pasauliniu pristatymo tinklu, padedančiu klientams skaitmeniniu būdu transformuoti savo organizacijas ir pagreitinti rezultatus. CGI Fiscal 2022 duomenimis, 2022 m. CGI pajamos siekė 12,87 mlrd. Kanados dolerių, o CGI akcijos yra parduodamos Toronto vertybinių popierių biržoje (GIB.A) ir Niujorko vertybinių popierių biržoje (GIB). Apsilankykite cgi.com ir sužinokite daugiau.

Daugiau informacijos:

Investuotojams
Kevin Linder
Vyresnysis viceprezidentas investuotojų santykiams
kevin.linder@cgi.com
+1-905-973-8363

Žiniasklaidai
Andrée-Anne Pelletier
Pasaulinė žiniasklaidos ir viešųjų ryšių vadovė
an.pelletier@cgi.com
+1 438 468-9118