Kalbiname Andrejų, kuris dirba IT verslo analitiku CGI Lithuania ir turi daugiau nei 15 metų darbo su informacinėmis sistemomis patirties.  Andrejui teko daug laiko dirbti viešajame sektoriuje, rūpintis jame naudojamomis informacinėmis sistemomis, valstybės registrais ir sprendimų ypatumais, tačiau visada kirbėjo mintis išbandyti ir darbą privačiame sektoriuje. Apie CGI Lithuania (buvusi Affecto Lietuva) jam teko girdėti gerų atsiliepimų dar anksčiau. Jo ieškomo IT verslo analitiko pozicija jam pasirodė įdomi, o pokalbis dėl darbo labai patiko, ypatingai pristatytos galimybės įmonėje, naudos darbuotojams. Andrejui jau darbo pradžioje patiko kolegų, vadovų pasitikėjimas,  profesionalus kolektyvas, galimybė „prisiliesti“ prie naujausių sprendimų ir technologijų (.NET, Java, Oracle) ir pagerinti savo žinias. Palyginus su viešuoju sektoriumi Andrejus taip pat pastebėjo, kad esi mažiau įspraustas į tam tikrus rėmus ir turi daugiau sprendimo laisvės.

Domimės, kokia yra Andrejaus darbo diena. Jis atvirauja, kad diena prasideda nuo rytinio komandos susitikimo, dalijimosi naujienomis ir darbų planavimo, vėliau – darbas prie projektų. Su kiekviena diena įgauni naujos patirties, nes keičiasi komandos sudėtis, atsiranda naujų klientų ir projektų. Tokia dinamika reikalauja lankstumo, kas leidžia plėsti savo profesines žinias ir asmeninius gebėjimus. Pastaruoju metu kiekvieną dieną tenka dirbti nuotoliniu būdu, tačiau tame Andrejus atranda ir naujų asmeninių savybių bei galimybių.

Teiraujamės, kas įsiminė Andrejui nuo to laiko, kai pradėjo dirbti CGI. Jis sako, vienas iš įsimintinų dalykų įmonėje – tai technologiniai ir bendrojo pobūdžio dalijimosi patirtimi renginiai. Apskritai, darbuotojai noriai dalijasi patirtimi ir ateina su savo idėjomis. Andrejus nusišypso ir sako, kad tikriausiai CGI išmoko, kad padėties be išeities nėra, nes net sudėtingu atveju, kai viskas stringa, yra kolegų, turinčių žinių ir patirties šią situaciją išspręsti.

Klausiame, ką Andrejus patartų kitiems kandidatams, kurie domis atviromis CGI Lithuania pozicijomis. Jis atsako, kad svarbu pasidomėti įmonės tikslais, rodyti savo gerąsias savybes, iniciatyvą, vertę, kurią gali sukurti įmonei. Taip pat jis pataria nebijoti suklysti, o suklydus pripažinti savo klaidas – tai padeda tobulėti.

Dėkojame Andrejui už pasidalinimą ir linkime sėkmės!

About this author

Andrej Svorobovic

Andrej Svorobovic

Since 2019 works in CGI Lithuania as an IT business analyst. With strong more than 15 years background in IT and public sector he has deep expertise in information system development and implementation projects.