Pristatome Mėtą, kuri dirba verslo informacinių technologijų konsultante CGI Lithuania Draudimų kompetencijų centre. Ieškant praktikos pasiūlymų Mėtai buvo svarbu, kad įmonė turėtų gerai struktūrizuotą ir atidirbtą programą – taip galima įsisavinti kuo daugiau žinių ir jas pritaikyti praktikoje. Todėl „CGI Lithuania“ praktikos programa atitiko jos lūkesčius.

„Taip pat CGI praktikos metu yra atliekama projekto simuliacija, todėl tai leidžia geriau suprasti darbo IT srityje ypatumus ir greičiau tobulėti įsisavinant praktines žinias,“ – dalijasi Mėta.

Mėta ir kiti praktikantai sėkmingai baigę praktiką prisijungė prie CGI komandos, taiko įgytas žinias ir pildo naujų žinių bagažą. Mėta labai gerai vertina tiek praktiką, tiek darbą „CGI Lithuania“

„Dirbti CGI yra vienas malonumas. Turbūt didžiausia vertybe laikyčiau komunikaciją ir bendrumo, vienybės jausmą. Mano kelias CGI prasidėjo būtent nuo praktikos – jau tada supratau, kad CGI bendruomenė yra darni ir supratinga,“ – sako pašnekovė.

Prisimindama praktiką ji negaili gerų žodžių kolegoms:

„Praktikos metu kuravę darbuotojai buvo labai profesionalūs – jie mus, praktikantus, mokė ir leido patiems suprasti bei įsisavinti reikiamą informaciją, neskubino. CGI praktika yra puiki įžanga į IT specialisto darbo kasdienybę“.

Mėta pataria kitiems praktikantams praktikos metu stengtis semtis kuo daugiau žinių. Kadangi visi kuratoriai yra savo srities profesionalai, ji mano, kad reikia nebijoti kuo daugiau klausti.

Pandemijos metu praktika ir darbas daugiausia vyksta nuotoliniu būdu, tad teiraujamės pašnekovės, kuris praktikos variantas – nuotolinis ar betarpiškas, kuris vyksta „gyvai“, jai labiausiai patiktų. Mėta atsako, kad jos praktika vyko daugiausia nuotoliniu būdu, gyvai su kuratoriais susitikdavo tik „atsiskaitymams“. CGI bendruomenės unikalumas yra tas, kad ji sugeba įtraukti visiškai nepažįstamą žmogų.

„Kadangi įsidarbinau karantino metu, kai kurių savo komandoje esančių žmonių gyvai net nesu mačiusi. Bet dėl to nesijaučiu nė kiek mažesne komandos dalimi. Visi yra draugiški, padeda ir pataria. Todėl manau, kad nėra svarbu ar praktika vyksta gyvai, ar nuotoliniu būdu. Gal gyvi susitikimai padėtų greičiau susibendrauti patiems praktikos dalyviams, tačiau žiūrint iš praktikos pusės manau, kad tai visiškai nesvarbu“, – sako ji.

Dėkojame Mėtai už pasidalinimą ir linkime sėkmės!

About this author

Mėta Bambalaitė

Mėta Bambalaitė

Since 2020 works in CGI’s Insurance Competence center in Lithuania as a PL/SQL and Tia developer and consultant.