Susipažinkite su Oskaru, kuris sėkmingai baigė praktiką CGI Lithuania ir pasiliko dirbti mūsų įmonėje.

Rinkdamasis įmones praktikai Oskaras neabejodamas išsiuntė savo gyvenimo aprašymą „CGI Lithuania“. Iš čia dirbančių draugų ir pažįstamų jis girdėjo puikių atsiliepimų apie įmonę, vienas iš darbuotojų rekomendavo Oskarą sistemų analitiko praktikai. Oskaras puikiai vertina sistemų analitikams siūlomas galimybes „CGI Lithuania“, nes tai yra tarptautinė ir lyderiaujanti rinkoje įmonė.

Jį maloniai nustebino, kad praktikantai iš karto tampa lygiateisiais darbuotojais: jie kartu dalyvauja susitikimuose ir skiriami dirbti projektuose, o kai atsiranda neaiškumų ar klausimų, kolegos visada geranoriškai padeda.

„Praktikos metu buvau labai šiltai sutiktas, jaučiausi kaip lygiavertis komandos narys su jau dirbančiais kolegomis“, – dalijasi Oskaras.

Jis džiaugiasi, kad gali pritaikyti praktikos metu įgytas žinias – jam teko spręsti sistemos analitiko pavestas užduotis, o tai labai padeda dabar, kai jis dirba projekte. Taip pat jis patobulina savo laiko planavimo, komunikacijos ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Kitiems kandidatams Oskaras pataria nebijoti klausti kolegų apie rūpimus dalykus, nes tokiu būdu įgyjama labai daug žinių, o kolegos visada maloniai padeda. Jis rekomenduoja pasiruošti gana intensyviai praktikos programai, tačiau gautų žinių ir įgūdžių prireiks darbui po praktikos.

Kaip daugelis iš mūsų, pastaruoju metu Oskaras dirba iš namų, susiduria su nuotolinio darbo iššūkiais ir galimybėmis. Praktikos programą jis irgi atliko nuotoliniu būdu. Klausiame Oskaro, kokį praktikos variantą jis rinktųsi: „gyvai“ ar nuotoliniu būdu.

Jis atvirauja: „Jeigu galėčiau rinktis, rinkčiausi praktiką „gyvai“, nes labai mėgstu taip bendrauti su žmonėmis. Tačiau nuotolinė praktika yra lankstesnė studentams, nes taip lengviau praktiką derinti su studijomis universitete, taip pat nereikia kasdien atvykti į CGI biurą, tad sutaupoma laiko“.

Praktikos metu Oskaras atliko CGI analitikų darbo metodų tyrimą ir jį pristatė visiems kolegoms. Oskaras džiaugiasi, kad atliekant šį tyrimą jam teko susipažinti ir semtis žinių iš „CGI Lithuania“ sistemų analitikų, susipažinti su jų taikomais darbo metodais ir gerosiomis praktikomis. Vis tai jam labai praverčia darbe.

Dėkojame Oskarui už pasidalinimą ir linkime sėkmės!

About this author

Oskaras Diraitis

Oskaras Diraitis

Since 2021, April works in CGI Global Delivery center in Lithuania as a business information systems analyst and consultant. Oskaras is a valuable team member – proactive, supportive and quick learner.