Be jokios abejonės, COVID-19 pandemija paveikė rinką. Galime tik spėti, kiek laiko truks apribojimai, bet viliamės kuo greičiau sugrįžti prie įprastų gyvenimo sąlygų. Kiekviena krizė atneša ne tik iššūkių, bet ir atveria galimybes. Tęsdami kovą su COVID-19, turime užtikrinti veiklos tęstinumą.

Būdama CGI draudimo kompetencijos centro vadove, norėčiau pasidalinti savo požiūriu į dabartinę situaciją. Dirbdami su didžiausiomis pasaulio draudimo įmonėmis, kurios naudoja draudimo sektoriui skirtą produktą Tia, turime glaudžiai bendradarbiauti ne tik su klientais, bet ir partneriais kasdieninėje veikloje bei užtikrinti paslaugų tęstinumą ir įsipareigojimų vykdymą. Didžioji dalis paslaugų klientams ir prieš pandemiją buvo teikiama nuotoliniu būdu. Todėl didelės įtakos draudimo kompetencijų centre kol kas nepatyrėme.

Draudimo bendrovės ir toliau ieško efektyvių sprendimų paslaugų skaitmeninimui siekiant ne tik mažinti kaštus, bet ir suteikti galutiniam vartotojui kuo geresnę patirtį. Klientams padedame įdiegti ne tik laiko patikrintus bet ir naujoviškus sprendimus, tokius kaip robotinių pokalbių programos (chatbots), vaizdo analitika ir kt.

Talentų atranka Covid-19 pandemijos metu

Remdamiesi savo ilgalaike patirtimi, sukūrėme talentų pritraukimo ir kvalifikacijos tobulinimo modelį, kurio išskirtinis bruožas - tarpusavio dalijimasis žiniomis. Nuolat samdome jaunus talentus darbui su draudimo sektoriaus projektais. Džiugu, kad didžioji dalis naujų darbuotojų yra rekomenduojami esamų kolegų pagal CGI rekomendacijų programą (Member Referral program). Studentų praktika pritraukia daug jaunų talentų į mūsų įmonę. Net aštuoniasdešimt procentų praktikantų sėkmingai ją baigia ir įsidarbina CGI. Mūsų investicijos į jaunus talentus visiškai pasiteisina.

Kokių veiksmų turime imtis Covid-19 pandemijos metu, kad ir toliau saugiai ir sėkmingai atrinkti jaunus talentus? Mes atliekame kelis paprastus žingsnius. Pirma, peržiūrime potencialių kandidatų CV, įkeltų per mūsų globaliai naudojamą platformą - „Njoyn“. Atrinktus kandidatus kviečiame dalyvauti nuotolinėje vaizdo konferencijoje, kurios metu patikriname kandidatų loginį bei analitinį mąstymą, kūrybiškumą ir anglų kalbos žinias. Naudodami nuotolinių pokalbių ir bendradarbiavimo platformą pateikiame kandidatams ir interaktyvias užduotis.

„CGI Lithuania“ praktikos programa

Jau netrukus mūsų įmonėje prasidės vasaros praktika. Šį kartą ji vyks nuotoliniu būdu. Atrinktų praktikantų laukia dviejų savaičių mokymai, kurių metu jie sužinos daugiau apie draudimo sektorių, Agile metodologiją, įgaus specifinių techninių žinių, pvz., Oracle SQL, PL/SQL, ADF ir kt. Praktikantai taip pat susipažins ir su CGI sprendimais draudimo sektoriui. Mokymų metu praktikantai atliks simuliacinį projektą, kuriam pritaikys turimas ir įgytas žinias. Praktikos programos metu jie gauna žinias ir įgūdžius, reikalingus tolimesniam darbui, todėl didžioji dalis praktikantų po praktikos įdarbinami programuotojais bei testuotojais.

Praktikos programa vyksta tris kartus per metus: žiemą, vasarą ir rudenį. Po kiekvienos praktikos prie mūsų prisijungia nuo 5 iki 10 jaunų talentų Lietuvoje ir Latvijoje. Padedame jiems prisitaikyti prie naujos aplinkos, taip pat suteikiame visas galimybes nuotoliniam darbui.

Mūsų praktikos programos privalumai ir išskirtiniai bruožai:

  • Padedame įgyti žinių ir kelti kvalifikaciją dirbant projektuose.

  • Mūsų ekspertai padeda įgyti reikalingų įgūdžių, dirbant su specializuotais pagal verslo poreikius produktais.

  • Mūsų tarptautinis kompetencijų tinklas ir vietos patirtis – tai puiki aplinka jauniems talentams augti ir tobulėti.

  • Beveik 80% praktikantų sėkmingai baigia praktiką ir įsidarbina įmonėje.

Registruokis vasaros praktikai.

About this author

Lolita Tijunaitiene

Lolita Tijunaitiene

Since 2018 leads the Insurance Competence Center in CGI’s operations across Poland, Lithuania, Latvia and Estonia, associated with the company for over 13 years.