Kalbiname Karoliną, kuri dirba „ CGI Lithuania “ Draudimų kompetencijų centre. Dar studijuodama universitete Karolina pasirinko Finansų ir draudimo matematikos studijų programą. Jai visada patiko matematika, bet pradžioje savo ateitį labiau matė finansų sektoriuje arba bankuose. Tačiau vienas atsitiktinis įvykis lėmė tai, kad Karolina pasuko į kitą sritį – IT sektorių. Ieškodama darbo arba praktikos trečiame kurse ji dalyvavo VU Karjeros mugėje. Tarp įvairių ieškančių jaunųjų talentų įmonių jos akį patraukė ryškus CGI stendas (tuo metu Affecto Lietuva). Karolina nusprendė surizikuoti ir išbandyti savo jėgas, ji užpildė anketą praktikai. Jau tada ji turėjo nuojautą, kad su ja susisieks. Vidinis balsas neapgavo -  įmonė pasiūlė Karolinai prisijungti prie praktikos programos. Taip prasidėjo jos karjera IT sektoriuje. Karolina labai džiaugiasi tuometiniu savo sprendimu ir tuo, kad pasirinko šią sritį.

Vienas iš įsimintiniausių laikotarpių įmonėje Karolinai buvo jos pirmoji vasaros praktika. Karolina dalijasi įspūdžiais: „Kaip dažniausiai įsivaizduojame pirmas dienas naujoje įmonėje? Esi pasimetęs, nežinai, ką daryti, nuo kurio galo pradėti mokytis. Viskas nauja. Panašus vaizdinys buvo ir mano galvoje prieš atvykstant į praktiką. Tačiau viskas buvo visiškai priešingai. Negana to, jog turėjome intensyvius JAVA, PL/SQL, AGILE bei draudimo sistemos mokymus, dar ir vykdėme simuliacinį projektą, kuriame diegėme draudimo sistemą pagal klientų užsakymą (kadangi tai buvo simuliacija, klientus imitavo grupelė tuometinių įmonės specialistų). Ši patirtis buvo viena iš pačių įsimintiniausių! Būtent šia praktikantų programa CGI tikrai turi didžiuotis!“

Karolinai, kurios karjeroje šiuo metu vyksta pokyčiai – ji palaipsniui perima projekto vadovės užduotis ir atsakomybes,kiekviena diena  – tai lyg naujas iššūkis, kuris neleidžia atsirasti monotonijai bei priverčia veikti greitai, organizuotai ir kūrybingai. Kiekviena diena jai yra skirtinga ir savaip intriguojanti bei atnešanti kažką naujo, kas skatina tobulėti bei mokytis. Karolina yra be galo laiminga, jog turi nuostabią komandą,  kurioje visi dirba, kaip vienas didelis kumštis dėl to paties bendro tikslo. Taip pat ji džiaugiasi, jog įmonė gali didžiuotis puikiais specialistais, kurių ne vienas jai yra autoritetas.  CGI suteikia galimybę laikyti tarptautinius sertifikatus ir taip kelti savo kvalifikaciją,  dalyvauti skirtingose konferencijose bei pasisemti naujų žinių. Tereikia tik noro – ir pirmyn!

Karolinai tenka nemažai dirbti su užsienio klientų projektais. Teiraujamės jos apie tokių projektų iššūkius ir galimybes. Karolina atsako, kad tokia darbo specifika jai suteikia progą tobulinti savo anglų kalbos žinias, susipažinti su kita kultūra, tradicijomis ir netgi motyvuoja pasidomėti tos šalies gimtąja kalba. Kalbėdama apie iššūkius ji pažymi, kad vienas iš jų – tai nuolatinis atstumas, kuris priverčia išmokti kontroliuoti situaciją nuotoliniu būdu. Be to, dažnai skiriasi ir laiko zonos, kad ir keliomis valandomis, tačiau tai taip pat turi įtakos kasdieniam darbui. Karolina pasakoja: „Kartais, supranti, jog skiriasi ir tam tikri kultūriniai dalykai, požiūris į tam tikrus, rodos, tau paprastus kasdienius dalykus – tarkime, žmonių kasdienis pasisveikinimas. Darbe nesusidurti su iššūkiais yra neįmanoma, o ir nereikėtų jų vengti, nes kiekvienas iššūkis tik paįvairina darbo specifiką bei suteikia jai savotiško žavesio. O padėties be išeities – nėra!“

Dėkojame Karolinai už pasidalinimą ir linkime sėkmės!

About this author

Karolina Imbrasaitė

Karolina Imbrasaitė

Since 2015 works the Insurance Competence Center in CGI’s operations across Poland, Lithuania, Latvia and Estonia. She started her career path as a tester and now gradually growing competence for project manager position.