Dėl COVID-19 pandemijos uždarius mokyklas Prancūzijoje CGI nuotolinio mokymosi ir bendradarbiavimo platformos „OpenENT“ lankomumas per tris karantino savaites išaugo penkis kartus. ENT prancūziškai reiškia Espace Numérique de Travail arba virtuali mokymosi aplinka.

„OpenENT“ platforma naudojasi 2 milijonai mokinių ir studentų Prancūzijoje iš daugiau nei 1700 mokymo įstaigų.

„MonLycée.net“, „Paris Classe Numérique“ ir „lyceeconnecte.fr“ – visos šios mokymo įstaigos naudojasi „OpenENT“ platforma. Šios platformos funkcionalumas primena socialinį tinklą, tik skirta švietimui. Ši platforma yra 100% saugi ir administruojama mokymo įstaigų „OpenENT“ platformos funkcionalumas leidžia sukurti savitarpio pasitikėjimo erdves mokiniams, jų tėvams ir mokytojams ir užtikrinti tęstinį mokymą(si).

Pandemijos metu CGI padeda mokymo įstaigų bendruomenėms reaguoti į krizę ir toliau užtikrinti mokymo paslaugų teikimą skaitmeniniu būdu.

Sėkmingai teikti mokymo paslaugas nuotoliniu būdu

XXI amžiaus iššūkiai skatina mokymo įstaigas suteikti galimybes teikti skaitmenines paslaugas. „OpenENT“ platformoje vartotojai gali naudotis įvairiomis skaitmeninėmis paslaugomis nuo elektroninių vadovėlių iki virtualių darbo vietų sukūrimo, komunikacijos priemonių ir ataskaitų rengimo. Bendradarbiaudama su Prancūzijos švietimo bendruomenėmis, CGI sukurta „OpenENT“, platforma padeda:

  • Sukurti virtualią bendradarbiavimo erdvę moksleiviams, jų tėvams ir mokytojams
  • Užtikrinti atitikimą pagrindiniams saugumo ir konfidencialumo reikalavimams
  • Išspręsti komunikacijos, drausmės ir mokymų įstaigų nelankymo problemas

Kam reikalinga virtualioji mokymosi darbo vieta?

Nors visiškai ir neįmanoma nukreipti moksleivių dėmesį nuo socialinių tinklų ar televizijos, „OpenENT“ platforma sukurta atkreipti jų dėmesį ir pratinti prie nuotolinio mokymo (-si) socialinio tinklo. Ši platforma suteikia moksleiviams virtualiąją erdvę kūrybiniam bendradarbiavimui ir mokymosi pažangai, pavyzdžiui:

  • Darželinukams šią virtualiąją erdvę galima pritaikyti įdomiems ir linksmiems užsiėmimams! Vaikas gali vaizdžiai įvertinti savo dienos ar nakties nuotaiką, pusryčių kokybę ir kt.
  • Pradinių klasių moksleiviai gali atlikti tokias įdomias istorijos užduotis, kaip sukurti laiko juostą, nubrėžti šeimos medį, įvairias figūras ir kt.
  • Vidurinės mokyklos moksleiviai naudodami vaizdo konferencijas gali mokytis savarankiškai arba grupėmis. Taip pat labai svarbu, kad „OpenENT“ platformoje moksleiviai išmoksta bendradarbiauti nuotoliniu būdu – šie įgūdžiai pravers jiems vėliau, profesinėje veikloje.

Žinoma, „OpenENT“ platforma nepakeis mokytojų. Tačiau jos galimybės leidžia taikyti naujus mokymo metodus, pavyzdžiui „atvirkštinė pedagogika“. Principas yra paprastas: moksleivis mokosi namuose žiūrėdamas vaizdo įrašus, transliacijas ir skaitydamas elektroninę mokymo medžiagą, kurią rekomendavo mokytojas. Po to klasės susitikimo metu vyksta išmoktos medžiagos aptarimas.

Kaip „OpenENT“ platformoje sprendžiamos tėvų susirūpinimą keliančios elektroninio priekabiavimo ir duomenų panaudojimo problemos?

„OpenENT“ platforma turi įrankius palengvinti visų suinteresuotų pusių bendravimą ir tokiu būdu užkirsti kelią išnaudojimui. Platformos funkcionalumas padeda išvengti ir elektroninio priekabiavimo, nes prie šios virtualios erdvės gali prisijungti tik registruoti vartotojai, o skelbiamas turinys peržiūrimas ir administruojamas.

„OpenENT“ platformoje duomenis asmens duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, ir nenaudojami komerciniais tikslais.