Pasaulinės pandemijos metu žmonės, įmonės ir bendruomenės keičia savo įprastą gyvenimo ir darbo būdą. Atsirandą naujų būdų naudojant technologijas: vis labiau įprastu tampa nuotolinis darbas tampa, dar labiau populiarėja nuotoliniai užsiėmimai ir interneto konferencijos, virtualiosios aplinkos padeda žmonėms palaikyti ryšį su artimaisiais, įmonėms organizuoti nuotolinius komandų susitikimus – visa tai padeda užtikrinti socialinį nuotolį, stabdant COVID-19 plitimą.

Tačiau kibernetinio saugumo ekspertu manymu krizės metu išaugo ir rizika tapti potencialiais kibernetinių sukčių taikiniais. Reaguodami į padidėjusį kibernetinių grėsmių skaičių CGI ekspertai visame pasaulyje savanoriškai konsultuoja ir padeda apsisaugoti organizacijoms nuo kibernetinių grėsmių. Štai tik kelios istorijos.

Saugome verslo įmones Kanadoje

Verslo ir IT vadovai vis labiau nerimauja dėl didėjančio kibernetinių atakų skaičiaus ir susijusių rizikų nuotoliniu būdu dirbantiems darbuotojams. Balandžio pradžioje CGI, bendradarbiaudama su Monrealio metropolijos prekybos rūmais (CCMM), organizavo internetinį seminarą ir pristatė kibernetinio saugumo grėsmes, susijusias su COVID-19 krize. CGI ekspertai išsamiai išanalizavo padidėjusias kibernetines grėsmes: sukčiavimo atvejus (phishing), išpirkos reikalaujančias programas (ransomware), kenkėjiškas interneto svetaines ir taikomąsias programas. Ekspertai pateikė sprendimus ir priemones, saugančias nuo kiekvienos grėsmės tipo, o taip pat pristatė 7 auksines kibernetinio saugumo taisykles, galiojančias COVID-19 iššūkiams.

Saugome gydymo įstaigas Olandijoje

Pastaruoju metu padaugėjo kibernetinių išpuolių prieš sveikatos priežiūros įstaigas, bandant pavogti pacientų duomenis ir sutrukdyti sveikatos priežiūros paslaugų teikimą. Kibernetinio saugumo ekspertai Olandijoje dalyvauja akcijoje „Mes padedame gydymo įstaigoms“ (We Help Hospitals) ir savanoriškai padeda sveikatos priežiūros įstaigoms apsisaugoti nuo kibernetinių išpuolių pandemijos metu.

Dalyvaudami šioje akcijoje CGI darbuotojai skyrė daugiau nei 100 darbo valandų, padėdami ligoninėms pagerinti jų pasirengimą kibernetinėms grėsmėms ir apsisaugoti nuo kibernetinių išpuolių. Taip pat CGI darbuotojai sukūrė specialią interneto svetainę, per kurią skubiu atveju ligoninės darbuotojai gali susisiekti su galinčiais padėti kibernetinio saugumo ekspertais.

Saugome moksleivius, jų šeimas ir mokytojus Suomijoje

Daugelis mokyklų ir švietimo įstaigų, norėdamos užtikrinti mokymo proceso tęstinumą šiais precedento neturinčiais laikais, pereina prie nuotolinio mokymosi. Organizuodami mokymo procesą internet mokytojai ir studentai turi užtikrinti savo privatumą ir saugumą. CGI darbuotojai Suomijoje siūlo moksleiviams, jų tėvams ir mokytojams virtualias kibernetinio saugumo pamokas. Norėdami pateikti mokymų medžiaga žaismingai ir patraukliai CGI darbuotojai sukūrė specialią mobiliąją programėlę naudotojams mokytis kibernetinio saugumo. Naudodami šią programėlę vaikai sužino, kodėl svarbu saugoti savo privatumą, naudoti sudėtingus slaptažodžius, atnaujinti turimą programinę įrangą ir kaip saugiai naudotis socialiniais tinklais. Žaisdami šį kompiuterinį žaidimą, pavadintas „Spoofy“, vaikai tampa superherojais, kurie sprendžia kibernetinio saugumo iššūkius keliose vietose: mieste, namuose, svečiuose pas močiutę ir mokykloje. aplinkose, tokiose kaip namai ir mokykla.

Respond. Rebound. Reinvent.

Pasikliaukite mūsų kartu su klientais sukurtais ir patikrintais sprendimais, kurie padės Jums šiuo sudėtingu laikotarpiu. Visos pandemijos krizės metu mūsų ekspertai iš daugiau nei 400 biurų pasitelkę mūsų pasaulinį kompetencijos tinkle ir sprendimus padės Jums reaguoti į precedento neturinčius iššūkius, atkurti verslą, atrasti naujus veiklos būdus. Esame įsipareigoję padėti jums ir bendruomenėms, kuriose gyvename ir dirbame. Apsilankykite cgi.com/3R ir sužinokite daugiau.