4 įmonių partnerystė taikant inovatyvias technologijas ir grindžiamą duomenimis modelį bei užtikrinant saugų ateities mobilumą

Pagal statistinius duomenis apie 40000 žmonių Prancūzijoje pakliūna į eismo įvykius. Michelin grupė ieškojo būdų pagerinti saugaus vairavimo praktikas ir sumažinti eismo įvykių skaičių Prancūzijoje, todėl pakvietė CGI ir dar dvi įmones – BNP Paribas Cardif ir COLAS kartu įsteigti geresnio vairavimo įpročių bendruomenę (Better Driving Community). Šios bendruomenės nariai sukūrė įrankį saugaus vairavimo praktikų analizei ir plėtojimui. 

Analizuojame vairavimo elgesį

Geresnių vairavimo įpročių bendruomenės tikslas – analizuoti vairavimo duomenis ir skatinti saugų eismą keliuose. Vairuotojai, norintys dalyvauti šiame tyrime savo automobilyje turi įrengti specialų duomenų surinkimo prietaisą. Pagal vairavimo ypatumų analizę vertinamas vairuotojo elgesys kelyje. Vairuotojas specialioje programoje gali matyti savo vairavimo elgesio įvertinimą, kurį įtakoja jo vairavimo greitis, situacijų kelyje numatymas, prisitaikymas prie eismo sąlygų. Pagal vairavimo elgesio įvertinimą programoje pateikiamos rekomendacijos vairavimo įpročių gerinimui. Atsižvelgdamas į jas vairuotojas gali atsisakyti pateiktų rizikingų veiksmų kelyje ir pagerinti savo vairavimo įpročius. Tai pagerina jo ir kitų eismo dalyvių saugumą kelyje. 

Žinomumas ir inovacijos

Geresnių vairavimo įpročių bendruomenė turi 2 strateginius tikslus:

  • pirma, gerinti šios iniciatyvos žinomumą ir skatinti atsakingą vairuotojų elgesį kelyje;
  • antra, sukurti judumo ekspertų ekosistemą, dalintis duomenimis ir patirtimi bei tokiu būdu geriau suprasti vairuotojų veiksmus ir vairavimo elgesio ypatumus.

Taip pat sukurti naujus sprendimus, padedančius užtikrinti saugų eismą keliuose.  

Iniciatyva „CGI for Good“ 

Taikydama inovatyvias technologijas CGI siekia padėti savo klientams sukurti tvarų rytojaus pasaulį, todėl įmonė yra skaitmeninė geresnių vairavimo įpročių bendruomenės partnerė.