Montrealyje, kovo 18, 2021

CGI (TSX: GIB.A) (NYSE: GIB) paskelbė 2020 m. įmonės socialinės atsakomybės (ĮSA) pažangos vertinimo ataskaitą, kurioje vertinama pažanga trijose pagrindinėse srityse: rūpinimasis žmonėmis, pagalba bendruomenėms ir klimato kaitos poveikio švelninimas. Ataskaitoje taip pat sužinosite apie ambicingą CGI tikslą iki 2030 m. sumažinti į aplinką tiesiogiai ir netiesiogiai išmetamą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį iki 0 proc. (pagal Kioto protokolo susijusius su dujų išskyrimu ir šiltnamio efektu reikalavimus - 1 ir 2 punkto bei 3, susijusio su verslo kelionėmis).

„ĮSA yra viena iš pagrindinių CGI vertybių, o mūsų vienas iš strateginių tikslų – būti rūpestinga ir atsakinga visuomenės nare bendruomenėse, kuriose mes gyvename ir dirbame“, – sako prezidentas ir generalinis direktorius George Schindler. „Šiais metais labiau nei kada nors mums svarbu kurti saugesnį ir tvaresnį pasaulį“.

„Pandemijos metu daugiau nei 76,000 mūsų ekspertų visame pasaulyje padeda tiems, kam labiausiai reikia pagalbos ir užtikrina nenutrūkstamas ir saugias mūsų klientų paslaugas“, –  priduria jis. „Mūsų ĮSA ataskaitoje galite susipažinti su mūsų įdedamomis pastangomis ir pažanga ĮSA srityje, taip pat mūsų svarbiu įsipareigojimu iki 2030 m. sumažinti išmetamą šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį iki 0 procentų“.

CGI 2020 m. ĮSA ataskaitos veiksmai yra susiję su praėjusiais metais pasirašytu Jungtinių Tautų visuotiniu susitarimu. Pasirašydama „Global Compact“, CGI įsipareigojo taikyti savo strategijoje ir kasdieninėje veikloje dešimt „Compact“ principų bei siekti Jungtinių Tautų paskelbtų tvaraus vystymosi tikslų.

Ataskaitoje apžvelgiami konkretūs CGI tikslai ir pasiekimai šiose prioritetinėse srityse:

Žmonių gerovė

CGI yra įsipareigojusi įkvėpti ir šviesti žmones visose gyvenimo srityse bei padėti siekti karjeros IT srityje žmonėms, patiriantiems atskirtį. Įgyvendindami šią iniciatyvą 2020 m. CGI darbuotojai organizavo daugiau nei 200 STEM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos) stovyklų, kuriose dalyvavo beveik 45 000 moksleivių, taip pat įvairias mentorystės, kvalifikacijos tobulinimo ir mokymo programas, pavyzdžiui, „U'Dev“ programavimo mokyklos užsiėmimus Prancūzijoje ir Maroke.

„Pagal savo įsipareigojimą siūlyti lygias galimybes, rūpintis įvairove ir įtraukimu, mes palaikome žmones, priklausančius atskirties grupėms ir padedame užtikrinti lygias galimybes visiems“, – sako Laurent Gerin, CGI Vakarų ir Pietų Europos operacijų padalinio prezidentas. „Taip pat mes suteikiame vienodas sąlygas mokytis ir augti visiems mūsų darbuotojams“.

Bendruomenių palaikymas

CGI naudoja savo išteklius ir skatina darbuotojus pritaikyti savo žinias ir patirtį rūpindamasi vietos bendruomenių gerove. Pavyzdžiui, pagal ĮSA programą „Dream Connectors“ CGI darbuotojų paruoštiems projektams įmonė skiria finansavimą, suteikia technologijas ir deleguoja savanorius.

2020 m. CGI darbuotojai skyrė daugiau nei 23 000 valandų „Dream Connectors“ veiklų įgyvendinimui. Prasidėjus pandemijai „Dream Connectors“ programa buvo lanksčiai ir greitai pritaikyta iniciatyvoms, padedančioms padėti bendruomenėms reaguoti į pandemijos sukeltą krizę ir gauti reikalingą paramą. 

„Pagal „Dream Connectors“ programą esame įsipareigoję kurti teigiamus pokyčius vietos bendruomenėse, kiekvienas darbuotojas gali imtis šios iniciatyvos ir gauti reikalingą pagalbą padedant vietos bendruomenėms“, – sako George Mattackal, CGI Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono kompetencijų centrų prezidentas. „Pandemijos metu greitai pritaikėme šią programą iniciatyvoms, skirtoms padėti pirmo lygio reagavimo institucijoms ir vietos bendruomenėms“.

Klimato kaitos poveikio švelninimas

Pagal įmonių grupės įsipareigojimą taikyti tvarius sprendimus ir  veiklos praktikas net trečdalio CGI biurų veikla įvertinta ISO 14001 kokybės sertifikatais. Nuo 2014 m. CGI sumažino šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekį 50%, o įmonių grupės galutinio energijos suvartojimo kiekio dalis, kurią sudaro energija iš atsinaujinančių energijos šaltinių, yra 41% nuo visos įmonių grupės suvartojamos elektros energijos. CGI įsipareigojimas taikyti tvarias veiklos praktikas sulaukė tokių įvertinimų, kaip Dow Jones Sustainability Index, CDP ir EcoVadis.

„Mes rūpinamės aplinka ir esame įsipareigoję tapti neutralia anglies dvideginio atžvilgiu įmone“, – sako Tara McGeehan, CGI Jungtinės Karalystės ir Australijos padalinio prezidentė. „Mes glaudžiai bendradarbiaujame su savo klientais, šalių vietos savivalda ir partneriais bei kartu siekiame šio svarbaus tikslo“.

Susipažinkite su 2020 m. CGI ĮSA pažangos ataskaita ir sužinokite daugiau apie mūsų pastangas ĮSA srityje.

Apie CGI

1976 m. įkurta „CGI“ grupė yra viena iš didžiausių nepriklausomų informacinių technologijų ir verslo procesų paslaugų įmonių pasaulyje. Remdamiesi įžvalgomis ir sėkminga patirtimi padedame savo klientams padidinti investicijų grąžą.

CGI pasitelkdama tarptautinę patirtį glaudžiai bendradarbiauja su klientais ir teikia visapusiškas aukštos kokybės IT ir verslo konsultavimo paslaugas. Įmonių grupės 2020 metinės pajamos viršija 12,16 mlrd. Kanados dolerių, CGI akcijomis yra prekiaujama Toronto TSX (GIB.A) ir Niujorko NYSE (GIB) akcijų biržose. Daugiau informacijos cgi.com.

Šaltinis CGI Inc.

Daugiau informacijos:

Investuotojams
Maher Yaghi
Viceprezidentas ryšiams su investuotojais
maher.yaghi@cgi.com
+1 514-415-3651

Žiniasklaidai
Sébastien Barangé
Viešųjų ryšių ir įmonės socialinės atsakomybės viceprezidentas
sebastien.barange@cgi.com
+1-514-841-3354