Savo kasdienėje veikloje mes įsipareigojome mažinti poveikį aplinkai. Visoje įmonių grupėje tai vienas iš mūsų socialinės atsakomybės prioritetų, tad iškėlėme tikslą iki 2030 metų tapti anglies dioksido neišskiriančia į aplinką įmone. Siekdami šių tikslų mes skatiname darbuotojus visose mūsų veiklos vietose imtis aplinkosauginių iniciatyvų ir prisidėti prie klimato kaitos padarinių mažinimo.

CGI verslo padalinyje Jungtinėje Karalystėje savanorių grupė pradėjo aplinkosauginę iniciatyvą „No Planet B“ ir paskatino diskusiją, kaip verslo padalinio veikla galėtų tapti žalesne ir tvaresne. Šios iniciatyvos darbo grupėje susirinko darbuotojai, norintys prisidėti prie aplinkosauginių veiklų. Darbo grupės nariai įgyvendindami šią iniciatyvą bendradarbiavo su biuro ir infrastruktūros, komunikacijos, klimato kaitos specialistais ir siekė imtis konkrečių veiksmų įgyvendinant CGI tikslą tapti anglies dioksido neišskiriančia įmone.

Konkretūs veiksmai atliekų mažinimui

„No Planet B“ iniciatyvą įgyvendina kelios darbo grupės jos ieško būdų, kaip didinti mūsų verslo tvarumą įvairiose srityse. Pagrindinės jų veiklos sritys yra: transportas,  biuro paslaugos ir infrastruktūra, tvarūs sprendimai mūsų klientams.

Viena iš darbo grupių deda pastangas kuo veiksmingiau valdyti atliekų tvarkymą. Atliekų tvarkymas apima atliekų kiekio mažinimą, jų perdirbimą, plastiko gaminių atsisakymą, darbuotojų švietimą ir skatinimą imtis atliekų perdirbimo ir kiekio mažinimo jų darbo ir gyvenamoje aplinkoje.

2021 metais ši darbo grupė organizavo kelias iniciatyvas: tinklalaidę (podcast) apie atliekų valdymą Zero Waste savaitės proga, reguliariai siunčiamus patarimus apie geriausias perdirbimo  ir plastiko gaminių mažinimo praktikas. World Environment Day proga darbuotojai Jungtinėje karalystėje dalyvavo savaitės trukmės kampanijoje #CGICleanUp, per kurią vyko ir keli šiukšlių rinkimo renginiai.

Taip pat Plastic Free July iššūkio metu darbuotojai buvo skatinami diskutuoti ir imtis veiksmų mažinant plastiko gaminių naudojimą savo veikloje.

Šios iniciatyvos padėjo pakeisti požiūrį į aplinkosaugą ir išugdyti susijusius įpročius. Taip pat galima pasidžiaugti ir rezultatais: 

  • Dėl perdirbimo ir atliekų perdirbimo įmonės pakeitimo išmetamų atliekų skaičius sumažėjo 22% (duomenys iki pandemijos pradžios);
  • Virtuvėse nebeliko vienkartinių plastiko gaminių;
  • Pradėjus naudoti pakartotinai užpildomas valymo priemonių talpas CGI biuro valymo paslaugų įmonė sumažino naudojamo plastiko kiekį 75%.