Rokobotti gali sumažinti kiekvienam skiepijimui skirtą laiką 50%

Pagal pacientų duomenų įvedimo į sveikatos priežiūros informacinę sistemą (HIS) reikalavimus sklandžiam vakcinavimo procesui reikia dviejų darbuotojų: vienas skiepija, kitas įveda reikalingus duomenis į HIS. Dažnai duomenų įvedimas užtrunka ilgiau nei skiepijimas. Taip pat dėl rankinio duomenų įvedimo gali atsirasti žmogiškųjų klaidų tikimybė: ne iki galo suvesta informacija, netinkami pasirinkimai, rašybos klaidos. Vykdant visuotinę vakcinaciją ir didėjant suvedamam duomenų kiekiui šių klaidų gali daugėti.  

Naujas CGI sprendimas Suomijoje, kuris sukurtas naudojant robotinį darbo sekų ir procesų automatizavimą (RPA) ir pritaikant jį vartotojams (RDA), paspartina COVID-19 vakcinavimo duomenų įvedimą ir perdavimą į sveikatos priežiūros informacinę sistemą (HIS). Šis sprendimas, pavadinimu Rokobotti, gali sumažinti kiekvienam skiepijimui skirtą laiką 50%.

Reaguojame į neatidėliotiną poreikį

Sveikatos priežiūros institucijos išsakė poreikį paspartinti vakcinavimo procesą. „Mūsų ekspertai sukūrė sprendimą, kuris gali automatizuoti didžiąją įvedamų vakcinavimo duomenų dalį, – dalijasi Lasse Mäkelä, sveikatos priežiūros sektoriaus ekspertas iš CGI Suomijoje. „Naudodamas Rokobotti sprendimą skiepijimą ir duomenų įvedimą gali atlikti vienas darbuotojas, o ne du, kaip anksčiau, tad vakcinavimo procesas pagreitėja.

Naudodami Rokobotti sprendimą vartotojai naudojasi specialiomis formomis su iš anksto paruoštais duomenimis, tokiais kaip vakcinacijos vieta ir būdas, todėl jie gali suvesti duomenis greičiau ir tiksliau nei anksčiau. Naudojant robotinį automatizavimą duomenys nedelsiant įkeliami į HIS, tad šiuos duomenis iš karto galima stebėti sveikatos priežiūros informacinėje sistemoje ir teikti ataskaitoms. Taip pat reikalingi duomenys automatiškai perduodami saugojimui Suomijos sveikatos informacijos archyve KANTA.

Atlaisvinome profesionalams daugiau laiko svarbesniems darbams

CGI ilgą laiką bendradarbiauja su Suomijos sveikatos priežiūros įstaigomis ir padeda joms taikyti automatizavimo sprendimus. Pavyzdžiui, Tamperės miesto savivaldybė naudoja CGI sprendimą, kuris automatizuoja Covid-19 tyrimų užklausas laboratorijoms pagal simptomų vertinimą ir registracijas internetu. Šis sprendimas kiekvieną savaitę apdoroja tūkstančius užklausų ir tokiu būdu atlaisvina darbuotojų laiką.  

„Nors Tamperės miesto savivaldybė jau automatizavo ir skaitmenizavo daugelį savo paslaugų, dėl koronaviruso pandemijos atsirado naujų ir neatidėliotinų automatizavimo poreikių,  sako Tamperės miesto vyr. gydytojo pavaduotojas Jukka Karjalainen. „Šias problemas išsprendėme kartu su partneriais (vienas iš jų CGI), tad dabar matome, kad dėl pandemijos atsiradęs papildomas darbo krūvis gerokai sumažėjo. Tikimės ir toliau tęsti bei plėsti mūsų bendradarbiavimą, nes sukurtą sprendimą galime panaudoti ir kitose srityse. Tad pandemijos iššūkiai mus paskatino jau dabar ruoštis ateičiai. 

Įgalinome greitą produkto vystymą 

Taikydama technologines inovacijas ir puoselėdama įmonės socialinę atsakomybę CGI Suomijoje padėjo spręsti kai kurias visuomenines problemas. Įsipareigojusi būti atsakinga visuomenės nare CGI inicijavo inovacijų skatinimo programą, kuri padeda idėjas paversti realiais sprendimais. „Netrukus po šios vidinės inovacijų skatinimo programos paleidimo Lasse Mäkelä pateikė idėją Rokobotti sprendimui,“ – dalijasi Matti Häkkinen, Paslaugų viešam sektoriui padalinio viceprezidentas CGI Suomijoje. „Tikimės kad Lasse pasiūlytas inovatyvus sprendimas padės paspartinti COVID-19 vakcinaciją miestų ir rajonų savivaldybėse. 

CGI yra viena iš didžiausių HIS ir pažangiosios automatikos paslaugų teikėjų. Rokobotti – tai puikus pavyzdys, kaip pritaikydami savo patirtį mūsų ekspertai per kelias savaites sukūrė reikalingą sprendimą. „Glaudžiai bendradarbiaudami su įvairių organizacijų darbuotojais mūsų robotinio automatizavimo ekspertai sukūrė sprendimą, kuris padeda mūsų klientams,“ – sako Tuomo Pursiainen, pažangiosios automatikos konsultantas CGI Suomijoje.

 

Respond. Rebound. Reinvent.

Pasikliaukite mūsų kartu su klientais sukurtais ir patikrintais sprendimais, kurie padės Jums šiuo sudėtingu laikotarpiu. Visos pandemijos krizės metu mūsų ekspertai iš daugiau nei 400 biurų pasitelkę mūsų pasaulinį kompetencijos tinklą ir sprendimus padės Jums reaguoti į precedento neturinčius iššūkius, atkurti verslą, atrasti naujų veiklos būdų. Esame įsipareigoję padėti jums ir bendruomenėms, kuriose gyvename ir dirbame. Apsilankykite cgi.com/3R ir sužinokite daugiau.