Věnujeme se nejmodernějším navigačním systémům a satelitním technologiím. Úspěšně dodáváme projekty orientované na systém Galileo nebo využití dat ze satelitů pro dálkový průzkum Země – a to na míru všem našim zákazníkům napříč sektory.

Působíme jako Space Security a Business konzultanti, developeři, testeři nebo vývojáři a správci aplikací i platforem, které mění svět.

V našem týmu lze nalézt rozmanité osobnosti, které spojuje nadšení pro vesmír a vesmírné technologie. My v CGI CZ Space team věříme, že budoucnost je tady a teď a máme odvahu ji společně tvořit. Každý z nás má jiný background a jsme experty v rozdílných oblastech - to z nás dělá silný tým. Jsme profesionálové v tom, co děláme, a naše práce a spokojenost klientů hovoří za nás. V oblasti vesmírných technologií a navigačních systémů působíme už více než 8 let. Využíváme ty nejmodernější technologie a vždy se snažíme přijít s novinkami a zlepšeními, která pomohou nejen našim zákazníkům, ale ve výsledku i nám všem.

V CGI působím nepřetržitě už 11 let. Začínal jsem ještě jako student FD ČVUT a přes různé pozice jsem se dostal až k tomu, co dělám poslední 3 roky – jako Director Consulting Services pro oblast Space mám zodpovědnost za veškeré aktivity v této oblasti v regionu středo-východní Evropy a především mám na starost tým lidí, kteří dodávají projekty týkající se především Space Security a zpracování dat ze satelitů pro dálkový průzkum Země.

Satelitní technologie, systémy Galileo nebo Copernicus jsou extrémně zajímavé oblasti samy o sobě. Ve spojení s naším mladým, dynamickým týmem je to perfektní koktejl, díky němuž je pro mě stále práce v CGI především zábavou.

Jiří

 

JIří

JSME KLÍČOVÝ HRÁČ V OBLASTI GNSS

Naši konzultanti se podílejí na zabezpečení systémů evropské satelitní navigace Galileo, která má celosvětové pokrytí!

Jsme jedním z nejdůležitějších dodavatelů pro systém Galileo. Naši Space Security a Business konzultanti participují na rozličných projektech pro nejvýznamnější evropské instituce zabývající se satelitní navigační technologií či výzkumem různých oblastí spojených s pozorováním Země a vesmíru. CGI se jako jeden z hlavních kontraktorů podílelo na designu pozemního segmentu a vývoji kontrolního systému satelitů Galileo. Naši konzultanti pracují s utajovanými materiály a zabývají se bezpečnostními hrozbami jako jsou chyby systému (pozemních i satelitních), rušení signálu (které může být vědomé i nevědomé) kybernetickými útoky a dalšími možnými hrozbami, které mohou poškodit otevřenou službu Galileo. Náš konzultantský tým v Praze, Paříži nebo Toulouse stále rozšiřujeme. Proaktivní přístup našich konzultantů a spokojenost klientů jsou pro nás hlavním ukazatelem toho, že naše mise je úspěšná.

V CGI pracuji od prosince 2019. Téměř 18 let jsem působil v letectví jako inženýr avionických systémů letadel a získal zkušenosti v provozu, údržbě, ale i vývoji letadel – Vojenské letectvo AČR, Honeywell Int. – Arizona, Dassault Aviation - Francie. Od CGI jsem přijal výzvu a připojil se do Space Teamu. Dostal jsem tak možnost splnit si další ze svých dětských snů a pracuji pro jeden z významných Evropských vesmírných programů jako Senior Consultant. CGI mi dala možnost posunout mé vlastní hranice a získat mnohem širší profesní kvalifikaci a růst.

Miroslav

Miroslav

JSME SPECIALISTY NA PROJEKTY PRS

Úspěšně dodáváme projekty specializované na Veřejnou regulovanou službu (PRS) systému Galileo v Česku a na Slovensku.

Téměř od počátku fungování Veřejné regulované služby spolupracujeme coby přední odborníci v této oblasti s klienty z veřejné správy, pro které jsme špičkovými a spolehlivými konzultanty a architekty systémů PRS.

Jsme strategickým partnerem významného klienta v oblasti PRS, pro něhož jsme vypracovali analýzu PRS uživatelského segmentu, funkční a technickou specifikaci systému nebo vyvinuli aplikace pro řízení systému. Umíme  analyzovat možnosti a design konceptu pro elektronickou distribuci PRS informací a nastavit celý systém distribuce PRS informací tak, aby byl bezpečný a uživatelsky přívětivý.

„V CGI jsem začala v oddělení Transport, ve kterém jsem se věnovala inteligentním dopravním a mýtným systémům. Netrvalo dlouho a zapojila jsem se do mezinárodního vesmírného projektu na pozorování Země. Právě Copernicus roztočil mou kariéru na plné obrátky. Vyzkoušela jsem si procesní analýzy nebo třeba návrh mobilních aplikací. A to všechno za dva roky. Zdá se vám to hodně? V CGI se prostě pracovního stereotypu bát nemusíte. Neustále se objevují nové zajímavé příležitosti, které mě spolu se skvělými lidmi motivují každý den. A co se lidí týče – v CGI nejsme jen kolegové. Jsem obklopena kamarády, se kterými podnikáme různé akce, výlety nebo vyrazíme třeba na společnou dovolenou.”

Adéla

 

Adéla

JSME PRŮKOPNÍKY VE VYUŽITÍ DPZ

Umíme vyvinout aplikace a řešení, které využívají satelitní data a šetří tak nejen čas, ale i finance našich klientů.

Dálkový průzkum Země, neboli EO (z anglického Earth Observation) je jedním z nejrychleji se rozvíjejících odvětví vesmírných technologií. Nejen data z evropských satelitů Sentinel umožňují díky svým vlastnostem a dostupnosti například monitoring vodních zdrojů, pohybu terénu, změn ve vegetaci - my v CGI tato data umíme zpracovat na základě potřeb klienta. Náš developerský tým vyvíjí aplikace a zajišťuje projekty, které využívají moderní satelitní technologie a mohou být použity různými klienty. Výhodou sběru a vyhodnocení satelitních dat oproti tradičním metodám pozorování zemského povrchu je jejich snadná automatizace (nahrávání a zpracovávání), detekce a vyhodnocení. Nespornou přidanou hodnotou našeho řešení jsou také nízké náklady na údržbu systému, pro nějž není třeba zakoupení nového hardwaru.

CGI SatSight je úspěšnou aplikací vyvinutou našimi developery, která během pár minut umožňuje vyhodnotit snímky, jež jsou z vybraného zdroje ukládány zcela automaticky, a to v okamžiku jejich dostupnosti. Výsledky jsou zpracovány ve formě notifikací nebo vizualizace a aplikace umožňuje také integraci řešení do již existujících systémů klienta. Naši developeři a analytici tak pro klienty řeší různorodé úkoly od měření změn ve vegetaci či průběhu zemědělských prací až po monitoring zásahů třetích stran nebo vyhodnocení rizika záplav.

„Jako Earth Observation specialista jsem měl na starosti vývoj softwaru pro automatické zpracovávání a vyhodnocování radarových satelitních snímků. Spolupracoval jsem mimo jiné na projektu pro Evropskou Kosmickou Agenturu ESA. V rámci CSR aktivit jsem měl možnost s Člověkem v tísni rozvíjet činnosti týkající se využití satelitních dat pro jejich rozvojové projekty v Etiopii. Nyní působím jako Security Advisor pro Evropskou agenturu sídlící v Praze, která má na starosti navigační systémy.”

Kamil

Kamil

JSME INOVATIVNÍ A ZLEPŠENÍ HLEDÁME VE VEŘEJNÉM ZÁJMU

Zlepšili jsme zabezpečení železničních přejezdů pomocí satelitních technologií a spolupracujeme také s neziskovým sektorem.

 

Pro významného evropského klienta jsme pracovali na návrhu projektu, jehož cílem bylo zlepšit zabezpečení železničních přejezdů tam, kde je vysoká pravděpodobnost nehod a současně limitovaná infrastruktura. A to s využitím dat ze satelitní navigace a sledování Země.

Stejných technologií jsme využili při spolupráci s organizací Člověk v tísni, a to při monitorování a posuzování rozvoje v regionu rozvojových zemí.

Ahoj, jmenuji se Kristýna a do CGI jsem nastoupila v prosinci 2017 jako business konzultantka. Začínala jsem na různorodých projektech ze sektoru dopravy, telekomunikací a space, ve kterém jsem zůstala a působím dodnes. Nyní jsem součástí mezinárodního týmu a spolu s kolegy ze CGI NL a CGI FR podporuji klienta v jednom z jeho center v zahraničí. Má role u klienta, podpora projektového managementu a plánování, se neměnila, zato místo výkonu práce se změnilo z Prahy na Madrid a následně Paříž.

Kristýna

Kristýna

JSME MOTIVOVANÝMI DEVELOPERY V OBLASTI UMĚLÉ INTELIGENCE

Vidíme příležitosti pro nové projekty v oblastech, které posouvají náš tým i byznys.

Pro významného klienta (ESA) v současnosti společně s partnery připravujeme novou platformu a software EOVEP (Earth Observation Video Product Exploitation and Analytics Platform), která pomocí zachyceného videa z pozorování Země ve vysokém rozlišení a v plném barevném spektru umožní naprosto zásadní proměnu celého EO průmyslového odvětví. Za využití AI a strojového učení, které umožní mnohem rychlejší a přesnější určení objektů, mohou vznikat preciznější 3D modely s různorodým využitím pro výzkum a business. Platforma zcela zásadním způsobem ovlivní spolupráci různorodých aktérů, protože inovativně přichází s bezprecedentní možností propojení jejich jednotlivých aktiv a spojí tak majitele dat, algoritmů, znalostí, nástrojů a infrastruktury).

„Na projektu InCubed jsem před 1,5 lety začínal v pozici technického konzultanta při tvorbě a testování analýz satelitních snímků. Brzy jsem dostal prostor i čas se věnovat vývoji vlastní části řešení, které mě znalostně velmi posunulo dále. Po roce v CGI mi bylo nabídnuto místo projektového manažera na projektu EOVEP, které jsem s radostí přijal. V CGI člověk dostane prostor pro vlastní rozvoj!“

Martin

Martin

JSME PARTNERY EVROPSKÉHO VESMÍRNÉHO SEKTORU

Podíleli jsme se na vývoji výlučně evropského datového spojení.

Pro Evropskou vesmírnou agenturu, jsme se společně s Airbus Defence a Space GmbH podíleli na projektu EDSR Globe který mění způsob jakým dochází k přenosu dat ze satelitů. ESDR Globe díky umístění satelitů 40 000 km nad zemí umožňuje kontakt s pozemními stanicemi bez přerušení. K přenosu dat dochází laserem a čas vhodný pro tento přenos se tak zmnohonásobí a spojení družicového a pozemního segmentu se stane v podstatě časově neomezené. Výhodou, kterou tato nová technologie přináší, je dostupnost dat v téměř reálném čase z jakéhokoliv místa na zemské orbitě.

 „Na pozici business konzultanta jsem měla příležitost podílet se na několika projektech i přípravě nabídek pro různé zákazníky. CGI je v České republice stále jednou z mála firem působících v oblasti Space. Díky mezinárodnímu zázemí firmy a spolupráci s mnoha zkušenými kolegy mi umožňuje profilovat mou pracovní pozici tak, abych svých zkušeností mohla využívat co nejlépe.“

Lenka

Lenka