December 22, 2021

V prosinci 2021 proběhly naše již tradiční vánoční CSR aktivity – vánoční dárky do krabice od bot,  finanční sbírky pro ParaCENTRUM Fenix a pro Moje Šťastné Dieťa. Kromě toho CGI věnovalo tablety do osmi domovů pro seniory, darovalo potraviny dvěma pražským nemocnicím a slovenští kolegové se zapojili do tradiční sbírky potravin a drogerie pro lidi v nouzi.

Vánoční CSR aktivity

Vánoční dárky do krabice od bot

Zaměstnanci společnosti CGI věnovali dárky pro 47 dětí z azylových domů a sociálně vyloučených lokalit na Ústecku a západě Čech. Pro děti jsme vybrali i oblečení a hračky navíc, které jim azylové domy rozdělí dle potřeby.

Díky našim zaměstnancům budou moci i tyto děti prožít Vánoce nejen s hezkými dárky, ale i s pocitem, že ve své obtížné situaci nejsou sami a že existují lidé, kteří jim jsou schopni podat pomocnou ruku.

 

Finanční sbírka pro ParaCENTRUM Fenix

Letos proběhla již 10. vánoční sbírka pro ParaCENTRUM Fenix, které pomáhá lidem s poraněním míchy a jejich blízkým vyrovnat se s touto situací a vrátit se zpět do života. Sbírka byla určena na financování bezbariérového bytu, jenž je klientům s handicapem k dispozici až na 6 měsíců a pomáhá jim překlenout období, než jsou dokončeny úpravy jejich vlastního bydlení.

Naši zaměstnanci z české pobočky věnovali krásnou částku 141 066 Kč a CGI přispělo stejnou částku a ještě tuto sumu zaokrouhlilo, takže konečný dar pro Fenix v roce 2021 byl 300 000 Kč. Tato částka zabezpečí financování bezbariérového bytu na jeden rok.

Po dobu deseti let, kdy pravidelně organizujeme vánoční finanční sbírky, darovala společnost CGI a její zaměstnanci ParaCENTRU Fenix částku v celkové výši 2 473 333 Kč.

 

Finanční sbírka pro Moje Šťastné Dieťa

Občanské sdruženi Moje šťastné dieťa díky podpoře dobrovolníků a široké veřejnosti organizuje vzdělávací a volnočasové aktivity pro děti a jejich rodiče. Několika projekty pomáhá i hospitalizovaným dětem v bratislavské nemocnici na Kramároch v Bratislavě.

Naši zaměstnanci ze slovenské pobočky věnovali občanskému sdružení částku 2 515 EUR. CGI darovalo stejnou částku, kterou navíc ještě zaokrouhlilo, takže konečný dar pro Moje šťastné dieťa byl 5 100 EUR.

 

Tablety do domovů pro seniory

Stejně jako v loňském roce darovala společnost CGI 10 tabletů do 8 domovů pro seniory, které spravuje Diakonie ČCE. Senioři měli z tohoto dárku velikou radost, o čemž svědčí poděkování paní Novotné, vedoucí Domova Jabloňová a Vyhlídka ve Vsetíně:

„Dnes u nás v Domově našli klienti pod stromečkem krásné dárky, které dostali darem od firmy CGI IT.

Jaké bylo překvapení, když uviděli tři nové tablety i s obaly, sluchátky. Měli z nich obrovskou radost!

Tablety mají u nás široké využití, zejména poslech hudby, prohlížení fotek, luštění a doplňovačky a v neposlední řadě je využíváme pro komunikaci s příbuznými klientů, kteří nemohou přijet za svými blízkými na návštěvu.

Za všechny naše klienty i pracovníky moc děkuji a přeji vám všem klidné a pokojné vánoční svátky.“

 

Potraviny pro pražské nemocnice

Společnost CGI vypravila 2 dodávky naplněné trvanlivými potravinami, energetickými drinky, čajem, kávou a dalšími jídlem do Fakultní nemocnice v Motole a do Fakultní Thomayerovy nemocnice. Tímto hmotným darem jsme chtěli poděkovat zdravotníkům za jejich vysoké pracovní nasazení a obětavou péči o pacienty v této nelehké době.

 

Potraviny pro sociálně slabé

Zaměstnanci CGI v Bratislavě se zapojili do sbírky trvanlivých potravin a drogistického zboží, které Bratislavská arcidiecézní charita věnuje lidem v nouzi, sociálně slabým rodinám a jednotlivcům.