Informační systém pro pojišťovnictví

Jsme celosvětově silný a spolehlivý partner pro více než 200 pojišťoven a nabízíme kompletní portfolio vlastních i partnerských řešení. Pravidelně diskutujeme se svými klienty trendy v oblasti pojišťovnictví.

Pojišťovnictví prochází v současné době významnou změnou související s tlakem na pokračující digitalizaci prodejních i obslužných kanálů a se zvyšujícími se nároky klientů na uživatelský komfort. S tím, jak pokračuje digitalizace, se zásadně zvyšuje i význam kybernetických hrozeb. Pokračuje tlak na snižování nákladů a na druhou stranu na hledání nových obchodních modelů souvisejících zejména s očekáváním od technologií internetu věcí IoT.

V CGI implementujeme řešení adresující všechny výše zmíněné trendy napříč všemi oblastmi pojištění:

Informační systém pro pojišťovnictví

V oblasti pojišťovnictví jsme partnerem společností:

    Brožura v PDF ke stažení (Anglicky):

     

    cgi-in-insurance_0.pdf.png

    Aby CGI rozšířila svou nabídku pro pojišťovny, vytvořila silná partnerství s dodavateli systémů AdInsure (Adacta), TIA a Guidewire s cílem nabízet moderní informační systémy pokrývající kompletní potřeby pojišťoven

     

    AdInsure pojišťovací systém

    Potřeby pojišťoven se neustále přizpůsobují rychle přicházejícím změnám a nutnosti reagovat na trh s cílem udržet konkurenceschopnost či dokonce předehnat konkurenci.

    AdInsure je otevřenou platformou, která může snadno integrovat vznikající technologie. Díky flexibilním možnostem konfigurace a schopnosti škálování je AdInsure investicí do budoucna, která vám pomůže zůstat agilní.

     

    AdInsure jako pojišťovací systém je:

    1. Standardizovaný:

      • Adinsure je postaven na osvědčených postupech za účelem podpory vašich procesů. Je možné využít předdefinovaných procesů, které fungují.
    2. Konfigurovatelný:
      • AdInsure lze snadno nakonfigurovat tak, aby odpovídala stávajícím procesům vaší organizace či je vylepšit, automatizovat, bez dotknutí zdrojového kódu.
    3. Otevřený:
      • Používá rozhraní Rest API a OpenAPI k integraci AdInsure s externími systémy a portály bez nutnosti dalšího kódování.
    4. Připraveno pro cloud:
      • Umožňuje zjednodušit IT prostředí spuštěním AdInsure ve vašem privátním nebo veřejném IT prostředí.
    5. Škálovatelné:
      • Adinsure lze dodat v on-premise variantě nebo v cloudu. V obou variantách je možné jednoduše škálovat systém dle aktuálního zatížení.
    6. Sjednoceno napříč zařízeními:
      • AdInsure poskytuje jednotné prostředí na mobilních zařízeních, tabletech a počítačích, takže váš tým může pracovat z jakéhokoli zařízení.

     

    Architektura AdInsure

    Architektura AdInsure

     

      CGI IT Czech Republic s.r.o. a Adacta

      V úvodu roku 2021 uzavřely společnosti Adacta a CGI smlouvu o partnerství.  Zákazníci tak mohou profitovat z kombinace přední pojišťovací platformy AdInsure společnosti Adacta a špičkových poradenských a implementačních služeb CGI.

      Společně se specializujeme na podporu pojišťoven bez ohledu na jejich velikost a zaměření. CGI i Adacta jsou spolehliví odborníci na zefektivnění obchodních procesů, správu změn a nové provozní modely.

       

      Proč AdInsure

      Adacta patří k vedoucím dodavatelům pojišťovnických informačních systémů se závazkem dynamického dalšího rozvoje.

      • AdInsure má více než 25 úspěšných implementací v různých zemích a různých oblastech pojišťovnictví (LIFE, Non-life, Health).
      • Základem celého produktu je jednoduchá konfigurovatelnost a integrovatelnost.
      • V Brně má Adacta pobočku, kde pracují členové core týmu produktového vývoje i klíčoví členové implementačních týmů, se kterými CGI úzce spolupracuje.

       

      TIA informační systém

      Informační systém pro pojišťovny od TIA podporuje všechny druhy pojištění, všechny obvyklé distribuční kanály a obsahuje funkcionality pro pojistné smlouvy, likvidaci, tvorbu produktů, správu klientů, správu financí a účetnictví. Technicky je TIA systém založen na moderních Oracle technologiích.

      Díky své moderní architektuře a vysoké míře konfigurovatelnosti zkracuje systém TIA čas pro zavádění nových produktů na trh a snižuje náklady na vlastnictví. Uživatelům přináší moderní uživatelské prostředí, které zlepšuje uživatelský zážitek.

      Informační systém pro pojišťovnictví

      Proč TIA

      TIA patří již déle než 25 let k vedoucím dodavatelům pojišťovnických informačních systémů s více než tisícovkou zaměstnanců.

      • TIA má více než 60 úspěšných implementací na 6ti kontinentech v nejvýznamnějších pojišťovnách.
      • V regionu střední Evropy má TIA 11 úspěšných implementací
      • V Litvě má TIA vývojové a kompetenční centrum, se kterým CGI úzce spolupracuje

       

      CGI a Guidewire

      CGI jako partner Guidewire poskytuje služby v oblasti konzultingu a integrace systémů do prostředí pojišťoven. Guidewire pokrývá komplexní sadu služeb, které podporují klíčové operace v oblasti pojišťovnictví: úpis, správa pojistných smluv, fakturační služby, správu škod a další. CGI služby rovněž pokrývají i provedení upgradu či migraci dat pro platformu Guidewire.

       

        Proč CGI

        Patříme k dlouholetým spolehlivým partnerům pojišťoven, rozumíme jejich potřebám a máme silný tým s obchodními i technickými zkušenostmi v pojišťovnictví:

        • CGI pracuje pro 7 z 10 největších globálních pojišťoven.
        • Pracuje zde více než 4 700 specialistů zaměřených pouze na pojišťovnictví.
        • Celkový počet klientů v pojišťovnictví přesahuje 200.
        • Dodáváme 16 vlastních softwarových pojišťovnických řešení.
        • Ratabase, jedno z těchto řešení, má přes 100 úspěšných implementací, jak v oblasti pojištění majetku a odpovědnosti, tak i v oblasti životního pojištění.
        • Jsme strategickým partnerem Adacta, TIA, Guidewire.