IS/IT

IS/IT Team is responsible for internal IT - technical support in all CSEE locations which included installing new software or hardware, maintaining hardware that has become faulty.

Training employees in the use of new software and troubleshooting problems with the software/hardware including mobile devices and computer accessories. IS/IT Team is also responsible of functionality of communications – network/video conferences/telephonies.

OPS Center

OPS Center team is responsible for running the OPS support, we handle tickets under the responsibility of the Ops Center, serve as a 1st level of support/SPOC for various client`s requests/incidents. We regularly monitor ticket queues, email folders and ensures that tickets are processed in a timely manner.

We work according documented Working instructions, we take care of the problem directly or forward to responsible teams if necessary.

IT Operations

IT operations team was established to provide wide range of resources to cover infrastructure services for our clients. Our team can help you build, keep up and running your infrastructure services. The aim of IT Operations team is to cover daily operating tasks, especially tasks driven by monitoring tools. Another goal of IT Operations team is to fulfill customer’s requests, to keep systems up to date and to protect it against any vulnerability. 

IT Operations team is aware of importance of technical documentation. Creation of technical documentation and baselines are one of the most important parts of our delivery. IT Operations team is able to create and regularly update technical documentations in order to keep and follow agreed standard across multiple customer’s environment and client's specifics.

Infrastructure support

IT Operations team consists of well-trained experts who are knowledgeable in terms of new trends and have capability to cover following technologies or areas:

Capacity team NL
 • Physical HW, Virtualization, Storage, SAN networking and Backups.
 • Highly effective and secure Infrastructure as a service.
 • Automation.
The key vendors we work with
 • Dell
 • HPE
 • VMware
 • NetApp
 • Veeam
 • Cisco
 • ...and many others.
Windows server administration
 • Day-to-day business, Windows servers, OS patching.
 • Virtual servers on VMware, Hyper-V, Azure, overall security of the systems.
 • Deploying, configuring Windows servers according to CGI standards.
 • Automation, process optimization, knowledge management, customer environment optimization.
Network team
 • Supports whole customer network infrastructure.
 • All network components within DC and branches (firewalls, routers, switches, load balancers, Wi-Fi, etc.).
 • Day to day operations, software upgrades, license renewal.
Unix/linux server administration
 • Day-to-day troubleshooting.
 • Upgrading of AIX and linux-based systems and servers.
 • Viral and hardware server management, configuring user access, maintaining the overall security.
VMware administration
 • Deployment of new virtual machines, datastore management, installation, configuration, management of vSphere products.
 • Monitoring and troubleshooting, regular patch-roll outs, co-operating with backups and OS teams to provide complex cloud solutions.
Lotus Notes administration
 • User and database administration, LN Client and server troubleshooting.
 • Overall security, availability and tidiness of administered domains (with other teams).
User management administration
 • Managing user access to various IT resources – systems, devices, applications, storage systems, networks etc.
Backup & Recovery administration
 • Backup environment, i.e. installation, configuration, management and troubleshooting of backup servers and clients, etc.
Change management
 • Ensuring standardized procedures and methods are followed, organizational and technical process of planning and implementation of ticket-based changes.
OPS Center
 • 24/7 1st level of support/SPOC for various client`s requests/incidents.
 • Monitoring ticket queues, email folders and ensures that tickets are processed in a timely manner.
IS/IT
 • Internal IT (technical support, troubleshooting problems with new software, functionality of communication).
 • Deployement, Implementation and improvement of corporate internal IT processes and methods.

Patrik Studený

Bild på Sanel Talic

Sanel jobbar som ITSM Administratör på kontoret i Bromölla.

Vem är du och vad har du för roll på CGI?

Jag heter Sanel Talic och är 29 år gammal. Jag jobbar som ITSM Administratör, vilket innebär att jag administrerar vårt ärendehanteringssystem.

Berätta om en arbetsprestation som du är extra stolt över!

Jag var ny på CGI och arbetade inom First Line. En norsk kund ringde in och det visade sig att majoriteten av alla skolor i Oslo hade tappat sitt nätverk. Vi fick göra allt i vår makt för att rädda situationen och efter 15-20 minuter så lyckades vi rätta till problemet så att alla fick tillbaka sitt nätverk. Jag ställde mig upp och började applådera för att vi löste det så snabbt tillsammans.

En annan utmaning som dök upp under min tid på First Line var när en kund skulle uppgradera deras telefoner och de personer som inte visste hur de skulle göra fick kontakta oss. Jag och en annan kollega fick arbeta med detta i en hel månad för att det var så många som behövde hjälp. Det var utmanande, men lärorikt och kul att få hjälpa våra kunder!

Hur skulle du beskriva kulturen på CGI?

Som att vi är en enda stor familj. Jag känner att jag kan prata med alla och bli mött med respekt, vilket är väldigt fint.

Berätta om din resa på CGI och vad som är det roligaste med ditt jobb!

Min resa på CGI började 2018 inom First Line, vilket var väldigt bra för att få en förståelse för våra kunder. Efter det började jag i en roll där jag utbildade nyanställda kollegor i vårt ärendehanteringssystem. Jag fick upp intressent för att arbeta mer med system, vilket jag fick chansen till och idag arbetar jag just med att administrera ett av världens största system.

Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa kunder och kollegor!

Varför ska man söka till GTO?

Det finns så stora möjligheter för utveckling på CGI. Det känns som om man får en extra familj och blir bemött med respekt av alla kollegor. 

Vem är din förebild?

Inom CGI har jag två förebilder. Den första är Linda Alesol som är Manager på First Line. Hon fick mig att inse att man har möjligheten att arbeta med vad man vill, bara man visar viljan. Hon fick mig att börja tänka på mina möjligheter vilket fick mig att söka andra roller inom CGI.
Min andra förebild är Anette Mårtensson som är min mentor. Hon har en erfarenhet på över 20 år i systemet som vi arbetar med och är fantastiskt duktig i det. Jag hoppas att jag kommer kunna lika mycket som henne en dag, hon inspirerar mig.

Eryk Kykal

Bild på Fredrik Lundberg

Fredrik arbetar som Director Consulting Delivery på GTO DWS, Digital Workplace Support, på kontoret i Skara.

Vem är du och vad har du för roll på CGI?

Jag heter Fredrik och arbetar som Director Consulting Delivery på GTO DWS, Digital Workplace Support.

Berätta om en arbetsprestation som du är extra stolt över!

Det finns så otroligt mycket att vara stolt över som member på CGI. Men inom vårt område så känner jag en stor stolthet över vår flexibilitet att leverera kundanpassade lösningar i framkant med en, i grunden, standardiserad tjänstekatalog & infrastruktur. Detta gör att våra kunder kan dra nytta av GTO:s erbjudanden men med sin egen flavor och unika anpassningar.

Hur skulle du beskriva kulturen på CGI?

Kulturen är grunden för detta bolag. Vi sluter verkligen upp under samma värderingar och ”the CGI dream”. Hela vårt bolag bygger på gemensamt samarbete där vi alla drar åt samma håll för att leverera vårt absolut bästa till alla våra kunder.

Berätta om din resa på CGI och vad som är det roligaste med ditt jobb!

Jag började min resa på CGI i början av 2000-talet men då under ett annat bolagsnamn. Jag har jobbat i många olika roller men alltid brunnit för ledarskap & team. Denna resa har också tagit mig utanför CGI men jag har valt att söka mig tillbaka igen just på grund av människorna, kulturen och de enorma utvecklingsmöjligheter som finns på CGI.

Varför ska man söka till GTO?

Sök till GTO för att arbeta i spännande leveranser och projekt tillsammans med drivna och duktiga members. Vi är i en ständig förflyttning framåt och ingen dag är den andra lik. Trots ett högt tempo har vi fantastiskt roligt tillsammans och drar mot samma mål - kundens bästa!

Vem är din förebild?

Svårt att välja en enskild person då det förändras utifrån varje given situation. För mig handlar det om människor som brinner för något och har förmågan att motivera, engagera och få ut det absolut bästa av sig själva och andra omkring dem. De är verkligen värda att kallas förebilder!

David Záluský

Helene Kvick, GTO

Helene är Service Delivery Manager och jobbar vid CGI:s kontor i Örebro.

Vem är du och vad har du för roll på CGI?

Jag är mitt i livet, med man, två vuxna barn, hus, MC och en cab. På CGI har jag idag rollen som Service Delivery Manager.

Berätta om en arbetsprestation som du är extra stolt över!

Kunden drabbades av en säkerhetsincident med kapat konto, detta nyttjades för att komma över alla övriga tusentals konton hos kunden. Detta resulterade i flertal incidenter, återkallande av datorer, spärr av konton och sedan analys av hela servermiljön. Här behövdes samarbete med flera olika avdelningar inom CGI, från server, nätverk, arbetsplats och säkerhet där forensiker anlitades in för djupare analys av loggar, datorer och servrar.

Arbetet ledde fram till ett antal förslag till kunden för att höja säkerheten och undvika sådan stor skada i framtiden. Resultatet blev en tacksam och nöjd kund.

Hur skulle du beskriva kulturen på CGI?

Du är aldrig ensam på CGI, det finns ett engagemang och en lösningsvilja på CGI som gör att det alltid finns kollegor som hjälper, stöttar och ställer upp när du behöver. Här motiveras du till att utvecklas, våga prova nya roller och uppdrag av både kollegor och ledare. Känslan av att inget är omöjligt är otroligt motiverande och inspirerande!

Berätta om din resa på CGI och vad som är det roligaste med ditt jobb!

Jag anställdes som projektledare för snart 3 år sedan. Efter introduktionsutbildningen fick jag en roll som Objektledare IT (förvaltningsledare) i leveransen till Västerås Stad. För 1,5 år sen utökades mitt ansvar till att också innefatta rollen Service Delivery Manager för den leveransen.

Det allra roligaste med mitt jobb är att det är så varierande, jag lär mig något nytt varje dag! Men att tillsammans med kollegor jobba fram lösningar som ger nöjda kunder, det är det allra bästa!

Varför ska man söka till GTO?

Vill du känna att du bidrar och gör skillnad, samtidigt som du har stora möjligheter att utvecklas – då ska du söka till GTO. Vi har en stor variation av kunder och system och det kräver att vi arbetar brett med ett flertal IT-teknologier när vi utvecklar, implementerar och förvaltar tjänster i våra leveranser.

Här får du möjlighet att göra skillnad tillsammans med ett stort gäng kollegor som vill och kommer ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas.

Vem är din förebild?

Jag kan inte säga att jag har en person som förebild utan mer egenskaper som respekt, engagemang, ansvar, lojalitet, mod och medmänsklighet. Dessa egenskaper får människor att våga växa, ta ansvar och skapar gemenskap.

Men jag har ett citat, från Pippi Långstrump som jag gillar för det förmedlar verkligen att inget är omöjligt bara viljan finns: ”Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert".