Sitter du fast i ett gammalt system med dålig översikt över incidenter? Vill du få mer automatiserade arbetsprocesser där du får reda på om något kommer bli trasigt - innan det faktiskt inträffar? Med Dynamics 365 for Field Service går du ifrån det gamla sättet att arbeta med hemmasnickrade ineffektiva system, till att effektivt hantera alla arbetsorders rörande installation, reparation och underhåll som genomförs av din personal ute på fältet. Ett lätt sätt att ha koll på dina tekniker, och för dem att genomföra sitt jobb rätt så att dina kunder blir nöjda.

På CGI har vi bred branschkunskap inom Field Service och cirka 380 konsulter som dagligen arbetar med serviceorganisationer.

Funktionalitet i Dynamics 365 for Field Service

Hantera arbetsordrar

Hantera ordrar manuellt i kundtjänsten, via dina tekniker på fältet eller låt det ske per automatik om det finns ett löpande kundavtal som ligger i Dynamics 365 for Field Service.

Internet of things (IoT)

Koppla ihop Field Service med IoT. Med hjälp av sensorer för att samla in mätvärden från exempelvis maskiner, och kombinera den data som kommer från sensorerna tillsammans med felanmälningar och servicehistorik går det att förutse risken för ett haveri och när underhåll behöver göras. Med Dynamics 365 for Field Service får du automatiskt en order från servicestället när det är dags för service av en maskin, till exempel när en maskin har gått X antal körtimmar. Eller ett system som larmar när det har gått sönder så att du direkt kan skicka tekniker med rätt kompetens till kunden.

Schemalägg uppdrag

Schemalägg dina uppdrag på flera olika sätt och kombinera dem på det sätt som passar ditt företag bäst. Du kan antingen lägga en arbetsorder manuellt via att kund ringer eller meddelar dig via sociala medier. Du kan även lägga in dina arbetsordrar automatiskt baserat på exempelvis geografi, kompetens och tillgänglighet. Effektivare tekniker gör att kunden inte behöver vänta för länge, och att de hinner med fler uppdrag.

Mobila arbetsplatser

Din fältpersonal jobbar företrädesvis i surfplatta eller mobil, och har möjlighet att arbeta både offline och online när arbetet är klart. Där har teknikern koll på sina arbetsordrar, kundkontakter, lager och sin kalender. Din fältpersonal kan även lägga in egna ordrar som har kommit in via merförsäljning på plats, och kan även sälja produkter. När arbetet är klart klar-rapporterar teknikern sitt arbete och skickar in den till servicecentret som antingen intern-fakturerar eller skickar en faktura till kunden.