Stockholm, Sverige, 30 September 2015

Konga Mekaniska Verkstad AB, eller Kongamek, är en stor svensk producent av materialhanteringslösningar med cirka 800 kunder i hela Europa. Företaget erbjuder både ett stort standardsortiment av vagnar, rullcontainrar, pallramar, trådkorgar, skottkärror, samt bagage- och magasinskärror, och skräddarsydda lösningar. Försäljningen sker genom ett brett nät av återförsäljare.

Det var framförallt en ökad service mot återförsäljarna som var i fokus, när Kongamek tog hjälp av CGI för att göra om sin hemsida. Webbplatsen, som givetvis även är mobilanpassad, lanserades på svenska och engelska i början av september och kommer inom kort även att finnas på tyska och franska. CGI fick i uppdrag att ta fram en e-handelslösning och se över kundupplevelsen i stort.

– Vi ville erbjuda våra kunder en personligt anpassad tjänst, med möjlighet att kunna lägga sin order direkt i systemet och följa dess status via en ”track and trace”-lösning, säger Anders Berg, försäljningschef på Kongamek.

Foto: Anders Berg

E-handelslösningen är navet i den nya webbplatsen. CGIs EpiServer-team i Kalmar har utvecklat lösningen, som bland annat bygger på EpiServer CMS, EpiServer Commerce och Perfions PIM- (Product Information Management) system, och är integrerad med Kongameks befintliga verksamhetssystem Microsoft Dynamics NAV. Det faktum att PIM, affärssystem och hemsidan är helt integrerade underlättar arbetet avsevärt för Kongamek. Tidigare behövde uppdateringar av exempelvis produktinformation göras i samtliga system, något som både var tidsödande och lite vanskligt då risken fanns att någon kanal glömdes bort. Med dagens lösning räcker det att göra ändringen i PIM, så slår det igenom i samtliga kanaler, inklusive hemsidan.

– Men den huvudsakliga målsättningen med den nya webbplatsen är att stötta återförsäljarna. Därför har vi bland annat optimerat sökfunktionen, gjort det möjligt att se lagerstatus på våra produkter, samt lagt upp detaljerade produktbeskrivningar och många bilder, såväl rena produktbilder som miljöbilder. Återförsäljarna kan själva skräddarsy produktblad. De ska känna att vi förser dem med all information de behöver, avslutar Anders Berg.