Stockholm, Sverige, 26 November 2013

CGI, Sveriges största IT-tjänsteföretag, har fått förtroendet att leverera system för digitala kundmöten till Skånetrafiken, som ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. CGI och Skånetrafiken ska framställa ett lättillgängligt modernt gränssnitt så att resenärerna bemöts på ett enhetligt och professionellt sätt oavsett om kontakten med Skånetrafiken sker via kundtjänst, kundcenter eller via digitala kanaler som smartphone, surfplatta eller traditionell webb. Målet är att förenkla resandet för de resenärer som varje dag genomför ungefär 250 000 resor med Skånetrafiken genom att göra det enklare att hitta rätt information på en av Skånes mest välbesökta webbplatser, www.skanetrafiken.se.

Skånetrafiken
Foto: Kasper Dudzik

CGI vann upphandlingen, som omfattar en helhetslösning för CMS, CRM, e-handel, kundärendesystem, ny webbplats och integrationsplattform. Avtalstiden för implementationen är 16 månader och därefter löper förvaltningsavtalet på fyra år med möjlighet till förlängning med två plus två år. Projektet har nyligen startats. I uppdraget ingår exempelvis nya bättre betaltjänster för biljettköp, ökade möjligheter för kunder att överblicka trafikläget och planera sin resa samt enklare sätt för Skånetrafiken att kommunicera med kunderna.

- Vi tycker det ska bli spännande att samarbeta med CGI och deras partners kring framtidens digitala kundmöte. De presenterade den bästa lösningen i upphandlingen utifrån våra bedömningskriterier för kvalité, samverkan och pris, och de har visat att de har både en genomarbetad lösning och ett kompetent projektteam på plats, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

- Vi är väldigt glada över att få hjälpa Skånetrafiken att utveckla hela det sätt på vilket de arbetar med sina kunder, där digitala tjänster utgör en viktig del. Dagens resenärer ställer höga krav på smarta och lättillgängliga verktyg, både för att förenkla resandet men också för att få rätt service. Vi ser fram emot att tillsammans utveckla lösningar som hänger ihop och som verkligen blir till nytta för de hundratusentals personer som varje dag förlitar sig till Skånetrafiken för att ta sig från A till B, men också för Skånetrafikens egna medarbetare, säger Bengt-Göran Kangas, ansvarig för offentlig sektor på CGI Sverige.

Utvecklingen av den nya tekniska plattformen har nyligen inletts och beräknas pågå i 16 månader. Plattformen baseras på teknik från EPiServer och Microsoft. Den ska bland annat klara av att hantera cirka 1,7 miljoner besök på Skånetrafikens webbplats varje månad och att behandla företagets ungefär 300 000 kundärenden varje år. I projekt och produktion samarbetar CGI bland annat med Star Republic, som sysslar med elektronisk mellanhandel.

För mer information, vänligen kontakta:
Bengt-Göran Kangas, ansvarig för offentlig sektor, CGI Sverige, tel: 08-51767732, e-post: bengt.goran.kangas@cgi.com
Malin Westlund, PR- och kommunikation, CGI Sverige, tel: 073-75 000 66, e-post: m.westlund@cgi.com

Om CGI
CGI Group Inc grundades 1976 och är den femte största oberoende leverantören av tjänster inom IT och affärsprocesser i världen. Med cirka 68 000 medarbetare på kontor och globala leveranscenters i Amerika, Europa och Asien erbjuder CGI tusentals globala kunder en heltäckande tjänsteportfölj med avancerade konsulttjänster inom IT och affärsprocesser, systemintegration, applikationsutveckling och underhåll, drift och hantering av infrastruktur samt ett brett sortiment av patenterade lösningar. CGI har en årlig omsättning på över 10 miljarder CAD och en orderstock som överskrider 18 miljarder CAD. CGI:s aktier är noterade på TSX (GIB:A) och NYSE (GIB). Webb: www.cgi.com.

Om Skånetrafiken
Varje dag reser cirka 250 000 personer med någon av Skånetrafikens 14 000 dagliga turer med buss och tåg. Varje år görs fler än 149 miljoner resor med 111 Öresundståg, 67 Pågatåg, 600 regionbussar, 400 stadsbussar och 340 serviceresefordon. Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne och ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. All trafik körs av företag som upphandlats i konkurrens. Omsättningen är cirka 4,3 miljarder kronor årligen. www.skanetrafiken.se