Träffa Susanna Nirvald, som går traineeprogrammet CGI Selected och arbetar som konsult inom Business Consulting i Malmö. Susanna är engagerad i att locka nya traineer till CGI och ser den öppna och hjälpsamma kulturen inom traineeprogrammet, som dess absoluta fördel.

Vad gör du på CGI?

Jag går det tredje året av traineeprogrammet CGI Selected. Dessutom sitter jag i uppdrag hos en global retailer, där jag just nu gör två förstudier med en kollega från CGI. Tidigare har jag suttit i två lite längre projekt och två kortare, vilket har gett en bra mix.

Varför sökte du till CGI Selected?

Jag hade inte riktigt bestämt mig för vilken roll eller bransch som kändes roligast, men jag visste att jag ville bli konsult. Via Selected fick jag chansen att testa på många olika saker och därigenom hitta min grej. 

Genom att jobba samtidigt som jag pluggade fick jag med mig viktiga erfarenheter kring stresshantering och att balansera vardag och arbete.

Vad gjorde du innan?

Efter gymnasiet jobbade jag som skiftledare på McDonald’s och passade på att resa väldigt mycket. Sedan valde jag att plugga systemvetenskap på Lunds universitet och hade en utbytestermin i Hong Kong.

När jag pluggade var jag förman på en nation och anordnade event för studenter. Jag jobbade samtidigt extra på ett företag som utvecklare och helpdesk-medarbetare. Genom att jobba samtidigt som jag pluggade fick jag med mig viktiga erfarenheter kring stresshantering och att balansera vardag och arbete.

Vad har du fått göra inom traineeprogrammet hittills?

Jag har varit engagerad i marknadsföringen av CGI Selected från dag ett. Jag valde att engagera mig för att jag ville anordna event och stå på mässor. Jag minns hur jag själv var väldigt nervös kring att göra ett gott intryck när jag som student besökte mässor. Det är kul och intressant att få möta studenterna nu när jag kommit över på andra sidan.

Eventen blev väldigt lyckade och i princip alla deltagare sökte sedan till programmet, just för att de fick ett så bra intryck av oss och CGI.

Förra året anordnade jag två studentevent där vi tog in 25 studenter per tillfälle och på ett transparent sätt försökte visa dem hur det är att vara trainee på CGI. Eventen blev väldigt lyckade och i princip alla deltagare sökte sedan till programmet, just för att de fick ett så bra intryck av oss och CGI.

Vad tycker du är bäst med CGI Selected?

Vi ges en träningsarena inom våra olika kurser där vi får lära oss det mesta och får chansen att testa på nya saker. Vi har dessutom en så pass öppen kultur att jag kan fråga vem som helst om jag behöver hjälp. Och alla har inställningen att vi vill hjälpa varandra. De som för tillfället har mindre på sitt bord är alltid superduktiga på att sträcka ut en hand och underlätta för de som har mer att göra. I ett team så hjälps man åt och det märks av väldigt mycket på traineeprogrammet.

En annan grej som är bra med CGI och Selected är att vi traineer får vara med och påverka. När Acando slogs ihop med CGI, och vi skulle ta ett nytt tag kring traineeprogrammet, fick vi traineer komma med input kring vad som kunde förbättras. Vi är hela tiden med och formar programmet.


Vill du också bli trainee på CGI?

Läs mer om CGI Selected


Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag skulle beskriva mig själv som engagerad. När jag verkligen bestämt mig för att satsa på något blir jag väldigt engagerad i den saken. Det går tyvärr inte att vara engagerad i allt såklart, så jag försöker alltid välja ett par uppgifter som jag går 100 procent in i.

Jag är också omtänksam, envis och ambitiös. Jag har lätt för att ta tag i saker som behöver göras och är lite av en doer.

Vad gör du när du inte jobbar?

Under hösten flyttade jag till Malmö, och likaväl som jag kan möta upp några kompisar på drinkar, sitter jag gärna hemma och läser en bok. Jag är ganska mycket ”allt eller inget” som person. Sedan älskar jag att åka upp till landet i Blekinge, njuta av naturen och ta långa promenader.