Träffa Nils Grönvall som är digital konsult på CGI i Malmö. Han började sin karriärbana hos oss i talangprogrammet CGI Selected. Numera arbetar Nils bland annat med stora retailers och utvecklas av att hjälpa andra att bli bättre.

Vad jobbar du med på CGI?

Jag jobbar som konsult i teamet Digital under Business Consulting i Malmö. Ofta i roller som produktägare, agil coach, projektledare eller analytiker/rådgivare i initiativ för att bygga data-drivna organisationer, utnyttja modern teknik (genom till exempel molntjänster) och hjälpa kunder i allmänhet med deras digitalisering.

Innan jag började på CGI studerade jag systemvetenskap på Lunds Universitet. Därefter gick jag det treåriga programmet CGI Selected (före detta Acando Trainee), innan jag gick med i teamet Digital. 

Vad är det bästa med att jobba på CGI?

Jag skulle säga att det bästa med att jobba på CGI är att få affärsmusklerna och trovärdigheten från en global jätte. Samtidigt får jag i min region och mitt affärsområde en utvecklande och ambitiös men också varm, kultur, med fantastiska kollegor. Vi försöker att göra oss konkurrenskraftiga inte bara genom våra definierade erbjudanden, men också genom personerna som levererar och hur, säger Nils.

Att prova nya saker och sätta mig in i komplexa situationer i olika sammanhang är grymt tillfredsställande.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Vanliga arbetsdagar är lite av en bristvara i vårt yrke, och det är positivt enligt mig! Men vanligtvis så inleder jag dagen med att gå igenom mina mejl innan jag har ett daily stand up med mitt projektteam. Sedan består mitt jobb till stor del av att träffa människor, utföra workshops, intervjuer och se till att vi håller uppe vår effektivitet och framfart i teamet.

Kan du berätta om ett uppdrag du jobbat med som stuckit ut/varit speciellt? Varför?

Just nu hjälper jag en stor retailer med att få igång strategi, arbetssätt och vidareutveckling av en app som ska förbättra deras påverkan på klimatet, deras trovärdighet som ett hållbart varumärke och förståelsen för deras kunder. Det är lite speciellt och inte särskilt likt mina andra uppdrag måste jag säga! 


Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss?

Läs om vår Business Consulting-verksamhet i Malmö


Varför har du valt konsultyrket?

Det finns ett par anledningar, men för det första är jag obotligt rastlös. Att prova nya saker och sätta mig in i komplexa situationer i olika sammanhang är grymt tillfredsställande. Den andra anledningen är att jag blir omgiven av många enormt kompetenta och ambitiösa kollegor. Det skapar en miljö där jag själv utvecklas konstant och där jag får möjlighet att hjälpa andra att utvecklas, säger Nils.

Livsnjuteri är nog min största hobby.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Jag tror att en stor utmaning för många konsulter är att hitta sin egen riktning och prioritera sitt fokus. Det finns enormt mycket du kan göra, men för att utvecklas och kunna bidra så behöver du hitta vad som är viktigast med den tiden du har!

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag är lite nördig, så ofta producerar jag musik, spelar rollspel eller datorspel en vardagkväll. Annars äter jag gärna god mat på någon av Malmös restauranger och umgås med familj och vänner. Livsnjuteri är nog min största hobby, säger Nils.