Varierade uppdrag, stora utvecklingsmöjligheter och en schysst arbetskultur. Det var anledningen till att Linus Bratt sökte sig till IT-konsultbolaget CGI. Linus jobbar som konsult hos oss samtidigt som han går talangprogrammet CGI Selected.

Beskriv en dag på jobbet!

Det är väldigt varierat vilket jag älskar. Just nu jobbar jag i ett globalt projekt med kollegor från hela världen. På förmiddagarna går jag igenom mina actions och under eftermiddagarna brukar jag sitta i möten. Jag tillhör talangprogrammet CGI Selected, vilket är ett treårigt talangprogram där vi får extra utbildning i de verktyg som man har nytta av i sin konsultroll. Det kan vara allt från Excel och VBA-kurser till projektledningsutbildningar. Har jag en pågående kurs sker dessa senare på eftermiddagen.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?

Det finns stora utvecklingsmöjligheter, det var faktiskt en av anledningarna till att jag valde just CGI. Jag tillhör som nämnt talangprogrammet CGI Selected och där tränas vi till att bli de framtida nyckelpersonerna på bolaget. Och tack vare programmets upplägg blir utvecklingskurvan brant. Man skapar sig också ett stort nätverk – både med duktiga Selected-kollegor men även med seniora konsulter och chefer.

Vilken karriärväg du tar beror lite på dina egna intressen. Det finns många olika vägar att gå.

Vad finns det för karriärvägar?

Flera olika. Inom talangprogrammet får vi till exempel välja mellan två inriktningar – antingen Digital, vilket är mer mot digitalisering eller Business Consulting, vilket är mer mot business acceleration. Dessutom finns det ett ettårigt program som heter Accelerate, där möjligheten ges att rikta in sig mer specifikt, exempelvis har vi en Microsoft Dynamics-inriktning. På CGI agerar vi även i många olika branscher med ett flertal olika tjänster, så det finns många vägar att ta. Det är lite upp till ens egna intressen.

Vilket råd hade du velat ge dig själv när du var ny på jobbet?

Våga utmana dig själv och våga ställ frågor. Just att fråga och ta hjälp av kollegor är något jag själv funnit utvecklade. Här på CGI har jag dessutom märkt att kollegor mer än gärna vill hjälpa till – det ses snarare som något extra positivt att du vågar fråga. Sedan hade jag också velat ge rådet att vara tydlig och ärlig kring min egen utveckling. Var inte rädd för att lyfta fram delar du känner att du behöver förbättras inom, så blir du ju en ännu skickligare konsult!

 

TEXT: MANJA BÅÅTH FOTO: KRISTOFER HEDLUND