Träffa Lina Fogander, som både är konsult inom Business Consulting och teamlead för CGI Selected i Malmö. Det Lina brinner för mest på jobbet är människorna, och när hon får arbeta med unga individer och framåtlutade projekt.

Vad jobbar du med på CGI?

Jag har en tudelad roll på CGI där jag kombinerar konsultande hos kund med att vara teamlead för två av våra kullar i CGI Selected i Malmö.

Jag kom in i CGI genom förvärvet av Acando och innan min resa på Acando arbetade jag på Google, i ett nordiskt Branding Team. Där var jag Project Manager för stora FMCG-kunder (Fast Moving Consumer Gods) däribland Arla, Coca-Cola, Procter & Gamble och Aco. I team projektledde vi kundens resa mot att bli mer digitala och närvarande online, med fokus på marknadsföring och då främst Googles produkter där jag arbetade mycket med YouTube som kanal. 

Vad är det bästa med att jobba på CGI?

Jag får arbeta med något som engagerar mig. Människor. Och att jag känner frihet under ansvar, säger Lina.

Engagemanget tycker jag kännetecknar en bra teamledare. Det i kombination av närvaro, medvetenhet och förmågan att anpassa samtal och behov efter person.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Oj, väldigt omväxlande, lite som en bergochdalbana. Det är mycket fokus på kommunikation och affär i olika forum. Lyssna, leda, nätverka, utveckla, stötta, coacha, förnya och driva. Mitt främsta fokus är på två delar: närledarskap och action framåt. 

Vad tycker du kännetecknar en bra teamledare?

Just engagemanget tycker jag är superviktigt. Det i kombination av närvaro, medvetenhet och förmågan att anpassa samtal och behov efter person, säger Lina.


Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss?

Läs om vår Business Consulting-verksamhet i Malmö


Vad tycker du kännetecknar ett bra team?

Transparens, ärlighet och balans. Att våga lyfta det som är sämre och samtidigt hylla det och dem som gör något bra. Att vara inkluderande, att dela med sig, att se sitt egenintresse som sekundärt när gruppen behöver det men samtidigt våga sticka ut, ta plats och känna sig trygg i det. Att ha en hävstång av förmågor och individer som är starka, gör avstamp och tar plats men samtidigt är ödmjuka inför varandra och andras framgång. 

Det roligaste med mitt jobb är delaktigheten. Att få vara en del utav enskilda individers utveckling och att få vara en del av det som är vår framtid.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?

Att det är människor och individer jag arbetar med. Både som konsult och som ledare. Medarbetare och kund, alla med sina egna önskemål och behov. 

Det roligaste med jobbet är delaktigheten. Att få vara en del utav enskilda individers utveckling och att få vara en del av det som är vår framtid. Unga individer och framåtlutade projekt, säger Lina.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Engagerad och passionerad, utåtriktad, flexibel och en aning envis. Jag har svårt att identifiera mig med enbart en sak, en känsla, en person eller ett djur. Jag är en blandning mellan mycket, beroende på situation. En kameleont, ett lejon, en åsna, en igel. Don efter person!

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag är ute. Helst inte ensam, jag uppskattar sällskap. Jag går, springer eller åker lådcykel, vid havet, skogen och fälten. Jag kastar pinnar, inspekterar löv, undersöker djurbajs, grillar korv och samlar snäckor. Helst med familjen. Är jag inte i naturen med dem träffar jag mina vänner. Jag älskar orimligt sena kvällar med massor av mat och vin. Sedan tittar jag även på en och annan serie, säger Lina.