CGI ako globálny poskytovateľ koncových IT riešení v spolupráci s Bureau Veritas, celosvetovým lídrom v oblasti certifikácií, inšpekcií a testovania, lokálne spojili svoje sily v pandemickej kríze a prichádzajú v Českej republike s okamžitou a užitočnou pomocou lokálnym prevádzkarom v gastronómii a ďalších odvetviach.

Obe spoločnosti predstavili jednoduchú mobilnú aplikáciu iCheck, ktorá umožňuje podnikateľom, manažérom, zamestnancom alebo zákazníkom urobiť si tzv. test sebahodnotenia a zistiť mieru toho, ako sú pripravení na naštartovanie svojho podnikania alebo obnovenia prevádzky v súvislosti s pandemickou krízou a vládnymi reštrikciami.

V tejto chvíli sa aplikácia zamerala na zhodnotenie pripravenosti v najviac zasiahnutých odvetviach, ktorými sú hlavne gastronómia, hotelierstvo a maloobchodný predaj, kancelárske budovy a naplno reflektuje aktuálne vládne opatrenia a nariadenia. Aplikácia dáva spätnú väzbu aj odporúčanie ako postupovať, ale tiež umožňuje osloviť priamo Bureau Veritas a požiadať o ohodnotenie, inšpekciu, certifikáciu alebo školenie.

Aplikácia má pridanú hodnotu aj po skončení krízy a  už teraz sa pripravujú sebahodnotiace testy na témy ako sú napr. práca vo výškach, stiesnené priestory, ergonómia apod. Pre cudzojazyčne hovoriacich užívateľov aplikácie sa pripravuje anglická mutácia. Aplikácia je zdarma a je voľne dostupná k stiahnutiu v AppstoreGooglePlay, a teda je k dispozícii pre väčšinu chytrých telefónov a ďalších zariadení. Pre získanie výsledkov testu sebahodnotenia je potrebné sa zaregistrovať – registrácia je veľmi jednoduchá a k ničomu užívateľa nezaväzuje.

Obe spoločnosti v dobe pandemickej krízy prichádzajú s vlastnými iniciatívami, v rámci ktorých pomáhajú svojim zákazníkom a komunitám.

CGI predstavilo globálnu iniciatívu „Respond. Rebound. Reinvent.“, ktorá reflektuje aktuálnu neľahkú dobu a v rámci ktorej vie CGI vďaka svojmu portfóliu služieb pomôcť zákazníkom riešiť ich okamžité prevádzkové potreby, prispôsobiť sa pandemickej situácii a reagovať na nečakané výzvy a ponúka služby a nové pohľady spoločnostiam, ktoré si uvedomujú nutnosť vyhodnotiť a prehodnotiť doterajšie spôsoby práce, aby sa do budúcna na podobné výzvy pripravili.

Bureau Veritas pripravila pre podniky, ktoré si uvedomujú riziká vyplývajúce z obnovenia svojej činnosti po COVID-19, špeciálnu celosvetovú kampaň „Restart your Business with BV“ zameranú na pomoc firmám v dodržovaní opatrení proti šíreniu infekčných ochorení. Kampaň sa skladá z rady služieb ako napr. nezávislé inšpekcie, školenia, konzultácie a poradenstvo.

„Behom realizácie tohto projektu sme stáli pred radom výziev. Tá najžalostnejšia bola čas. Pravidlá pre zmiernenie zákazov sa vyvíjajú rýchlo, skokovo a každý deň môže byť rozhodujúci. Naviac sme k projektu pristúpili v dobe štátnych sviatkov a predĺžených víkendov. Aj cez tieto ťažkosti a hlavne vďaka nasadeniu našich expertov a agilite spoločnosti CGI Česká republika, sa nám podarilo aplikáciu predstaviť včas.“, hovorí Simon Palupčík, výkonný riaditeľ spoločnosti Bureau Veritas, ktorý tento projekt inicioval a riadi.

„Sme radi, že naši klienti a obchodní partneri oceňujú vzájomnú spoluprácu s CGI a vedia, že kedykoľvek sa na nás obrátia, môžu sa spoľahnúť na vysoko efektívny a agilný prístup. Je nám cťou, že sme mohli byť súčasťou tejto výzvy a úspešne aj takto prispieť k reštartu podnikania v tejto dynamickej dobe. Našim cieľom je budovať so zákazníkmi dlhodobú spoluprácu, vďaka ktorej vieme pozdvihnúť vzájomné projekty na ešte vyššiu úroveň.“, uvádza Pavel Malínek, Senior Vice-President pre Českú republiku, Slovensko a východnú Európu.