December 16, 2020

I år har hver forretningsenhet hos CGI selv bestemt hvilket formål avdelingen skal donere årets julegave til. Dette har ført til åtte ulike julegaveformål og vi er stolte av å kunne presentere en og hver av dem frem mot jul. 

14. desember

Blå Kors - MinJUL

Dagens julegave gis fra CGIs avdeling Retail og går til Blå Kors og deres arrangement MinJUL.

Ikke alle barn gleder seg til jul. Høytider og ferier kan ofte forsterke det som er vondt og vanskelig. I år er det ekstra mange barn og unge som gruer seg til jul. Blå Kors sitt mål med MinJUL er å gjøre julaften til et godt minne for barn og unge som ellers ikke har en god opplevelse av denne dagen. Her skapes gode minner og nye vennskap på tvers av familiene i trygge rammer. Arrangementet gjennomføres årlig i de største norske byene og gir sårbare barn en varm, trygg, tradisjonell og innholdsrik julaften – hvor fellesskapet er i fokus. www.blakors.no/minjul

Blå Kors - ikke alle barn gleder seg til jul

Foto: Blå Kors. Publisert med tillatelse fra Blå Kors.

15. desember

Haugesund sykehus 

Dagens julegave gis fra CGIs avdeling Utility og går til barneseksjonen ved Haugesund sjukehus.

«Gaven blir satt stor pris på», sier Inghild Hovland fra Barnepost Helse Fonna.

Pengene vil blant annet gå til gaver og gevinster til barna, og til spill og konsoller til ungdomsrommet. I tillegg er sykehusklovnene et viktig og populært innslag blant barn og unge på sykehuset, så en del av midlene blir også brukt til dette.

Helse Fonna har et ungdomsråd for å bedre tilbudet til barn og unge. Innspill fra Ungdomsrådet veier tungt når midler skal fordeles.

«For oss i CGI Haugesund er det viktig å støtte lokalsamfunnet. Da julen er barnas høytid kjentes det riktig å tildele årets julegave til barneavdelingen ved Haugesund Sjukehus», sier Linn Wikstrøm i CGI.

Barneseksjonen på Haugeland Sykehus mottar julegave fra CGI

Foto: Tone Strømseng og Linn Wikstrøm fra CGI og Meret Pedersen og Inghild Hovland fra Barnepost Helse Fonna.

16. desember

Gateteam Oslo 

Gateteam Oslo får i år julegaven fra CGIs avdeling, Card, da de gjør en tøff hverdag for Oslos mange rusavhengige og hjemløse litt bedre med sitt lavterskeltilbud. Spesielt nå når det går mot juletid og lange kalde mørke dager. 

2020 har vært et svært vanskelig år for de hjemløse og rusavhengige. Vi går inn i en tøff tid med vinter og fortsatt usikkerhet og mindre folk i gatene pga. Covid-19. Mange rusavhengig livnærer seg på salg av =Oslo og tigging på gata, men har merket en markant nedgang med mindre mennesker i bymiljøet. Gateteam Oslo deler ut mat og klær hver uke til de som har minst og trenger det mest. gateteamoslo.no

Gateteam Oslo pakker mat som skal deles ut

Foto: Gateteam Oslo. Publisert med tillatelse fra GateTeam Oslo. 

17. desember

Sykehusklovnene 

Dagens julegave går til Sykehusklovnene fra CGIs avdeling Government. www.sykehusklovnene.no​

«Sykehusklovnene bidrar til livsglede og mestring i møte med syke barn. Helsebringende klovning reduserer også behovet for både beroligende midler og tvang. En slags magisk medisin. Derfor ønsker vi at sykehusklovner blir en naturlig del av behandlingen av syke barn»
 - Sykehusklovnene  

«Da min da toårige datter ble akutt syk i fjor høst tilbrakte vi nesten tre uker på intensiven og deretter barneavdelingen på Ullevål sykehus. Personale og behandling var topp og for vår del endte oppholdet med utskrivelse og friskt barn. Men selv om sykepleiere og leger er hyggelige og blide, er nok flere uker på sykehus en relativt tung opplevelse for et lite barn. Sykehusklovnene var lyspunkter i den perioden. Trivelige og spennende avbrekk som kunne ta fokus bort fra nålestikk og påkoblede maskiner.

Jeg ble derfor veldig glad da vi i Government, etter felles forslagsrunde og avstemning, landet på sykehusklovnene som mottaker av vår julegave. Det er velfortjent og forhåpentligvis et bidrag som kommer til å bringe mange flere barn og foreldre glede».

- Ib Johansen, DCS, Government, CGI Norge

Sykehusklovnene i gangen på Ullevål sykehus

Foto til venstre: Sykehusklovnene. Publisert med tillatelse fra Sykehusklovnene. 
Foto til høyre: Ib Johansens datter møter Sykehusklovnene i gangn på Ullevål sykehus 

18. desember

Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon

Dagens julegave går til både Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon fra avdeling Oil & Gas.

Mange som har det tøft har det enda tøffere i år, og det å kunne bidra med å gjøre julefeiringen litt enklere er en god tanke. Både Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen er to organisasjoner som tar imot alle som trenger det og gjør en innsats for de som kanskje ikke gleder seg like mye til jul. I år er det ekstra mange som føler på ensomhet og det å ikke strekke til og vi håper at vårt bidrag kan gi et håp og et lyspunkt i hverdagen. www.kirkensbymisjon.no og www.frelsesarmeen.no​.

Strikkedugnad for Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeens julegryte

Foto til venstre og midten: Paul Fiskaaen og Øystein Rugland i CGI bidrar i strikkedugnaden til Kirkens Bymisjon.
Foto høyre: Frelsesarmeen. Publisert med tillatelse fra Frelsesarmeen. 

21. desember

Stiftelsen Sykehusbarn 

Dagens julegave går til Stiftelsen Sykehusbarn fra administrasjonsavdelingen i CGI. www.sykehusbarn.no

Julen er først og fremst barnas høytid, vi har valgt å gi vår julegave til Stiftelsen Sykehusbarn. Arbeidet de gjør spesielt i desember mnd. er med på å gi barn som av ulike grunner må tilbringe julen på sykehus litt bedre. I disse dager så er jobben Stiftelsen Sykehusbarn gjør spesielt viktig, å spre glede, oppmuntring og positivitet i en ellers mørk og trist hverdag er noe vi stiller oss bak med glede.

Julegavedonasjon til Stiftelsen Sykehusbarn

Foto: Stiftelsen sykehusbarn. Publisert med tillattelse fra Stiftelsen Sykehusbarn. 

22. desember

Barnekreftforeningen 

Dagens julegave går til Barnekreftforeningen fra Manufacturing. www.barnekreftforeningen.no

​Jul og glede hører sammen. Det gjør ikke barn og kreft. Barnekreft er den hyppigste dødsårsaken blant barn i alder 1-14 år i Norge. Vi håper at vårt bidrag kan bidra til å gjøre en forskjell for barn og familier som er rammet av barnekreft. Vi heier på Barnekreftsforenings mål om at ingen barn skal dø av kreft.

Vi bidrar i kampen mot barnekreft

Foto: Barnekreftforeningen. Publisert med tillattelse fra Barnekreftforeningen. 

23. desember

Barnekreftforeningen 

Det var ikke bare en avdeling som hadde stemt frem Barnekreftforeningen som mottaker av årets julegave, men to. Dagens julegave går også til Barnekreftforeningen og denne gangen fra GTO. www.barnekreftforeningen.no

"My mother worked in the Royal Marsden for years. While medical professionals may become hardened, brutalised even, by exposure to the parts of life most of us are shielded from, there is something that always silenced her, took all the air out of her lungs, prevented her from sleeping even after looking after us all day and then working a long night shift in the operating theatre. On those days, she would lay out a child in a white box, and place a small plastic daffodil in their hands.

Who can be blamed for cancer? Who can you scream at, where can you direct your pain, your rage? When everyone is doing the very best they can, yet it is not good enough, a family is forced to watch an often slow and painful death of their beloved child in an absolute state of helplessness.

They have likely already weathered a soul crushing battle made up of invasive operations, chemotherapy, and have been trying to surpress the ongoing mental torture of remission followed by recurrence.

In my youth, I lost friends, but I can never imagine the strength that is required to be a rock for a child, whilst living a waking nightmare.

There are many worthy causes to donate your money to. I can only speak for myself and say, this is why I voted for this one".

- Gavin King, GTO


God Jul og Godt Nytt År! 

Da gjenstår det å ønske alle våre kunder, partnere, ansatte og interessenter en riktig god jul. Takk for et godt samarbeid i 2020 og takk for at du har fulgt myndighetens råd og retningslinjer i en vanskelig tid. 

Vi ønsker dere alle alt godt for 2021 og håper året bringer med seg mange spennende dialoger, og at vi på sikt kan møtes fysisk igjen. 

Ta vare på deg selv og dine nærmeste!