CGIs kunde, Haugaland Kraft, var først ute i Norge med batteriløs lagring av solenergi. Før Skybatteriet ble lansert kunne de som produserer egen strøm fra solenergi selge overskuddsproduksjonen tilbake til strømnettet. Med Skybatteri har kundene nå mer valgfrihet, og de kan velge å lagre sin egen strømproduksjon i vårt SkyBatteri.

Hvordan fungerer løsningen?

For å benytte seg av Skybatteri må man først og fremst ha et solcelleanlegg som produserer solkraft. Overskuddsstrømmen lagres i et virtuelt batteri når det produseres mye og kan hentes ut når strømprisen ellers er høy og produksjonen av egen energi er lav. For eksempel om vinteren. På den måten kan kunden kan selv bestemme når man ønsker å ta ut overskuddsstrømmen og fratrekket av kilowatt timer vil redusere strømregningen.

Hvordan har Skybatteri blitt mottatt avkundene?

«Skybatteri har blitt meget positivt mottatt av våre kunder. Vi produserer solenergi over all forventning med tanke på vår region i landet. Det er tydelig at markedet ønsker seg bærekraftige løsninger der de i tillegg kan ta ut gevinstrealisering i form av lavere strømregning når de ønsker det.»

Et langt samarbeid

CGI er meget stolte over å være leverandør av Skybatteri til Haugaland Kraft. Haugaland Kraft er en viktig kunde for CGI og at de er innovative og først ut i Norge med batteriløs lagring av solenergi er veldig spennende og morsomt å være med på. CGI har over flere år levert virksomhetskritiske løsninger til Haugaland Kraft. Ved siden av å være leverandør av Skybatteri har vi leverte løsning for tilsyn, kunde- og faktureringssystem som håndterer alt fra målerinnsamling til kundens sluttfaktura, pluss Min side og selvbetjening.

«De siste årene har vi i Haugaland Kraft jobbet mye med teknologien rundt solenergi. Verden trenger mer ren energi og vi jobber kontinuerlig med utvikling av klimavennlige og innovative løsninger.»

Bilder fra brukergrensesnittet til Skybatteriet

CGI Utility

CGI har lang erfaring fra energibransjen og det er gledelig at våre kunder tør å være innovative og ønsker å utfordre oss som partner på å være med å utvikle fremtidens bærekraftige løsninger. Vi gleder oss til å fortsette å levere fremtidsrettede løsninger til energibransjen som kommer både kunden og sluttbrukeren til gode.


Ønsker du å vite mer?

 

Ta kontakt med:

Akif Papas

akif.papas@cgi.com

+47 91749374