"Personlig følte jeg at søknadsprosessen var svært omfattende, og den ble gjennomført på kort tid. Samtidig følte jeg at de som intervjuet meg var veldig hyggelige, noe som gjorde at jeg satt igjen med en god følelse etter hver del av prosessen."

Den første gangen Trude fikk høre om CGI sitt talentprogram var gjennom en bedriftspresentasjon med Abakus, linjeforeningen til data- og kommunikasjonsteknologi i Trondheim.

"Jeg fikk inntrykk av at hvis jeg startet i CGI sitt talentprogram så ventet en variert arbeidsdag med en bratt læringskurve. Og hittil er inntrykket mitt at talentprogrammet vil gi meg den kompetansen jeg trenger for å bli markedets beste IT-konsulent:"

En grundig ansettelsesprosess

Hun forteller at alle som søker seg til talentprogrammet til CGI får tilsendt en mail der de blir bedt om å gjennomføre tester som er relevante for rollen de skal ha i bedriften.

Rekrutteringsprosessen videre bestod av tre deler: En Assessment Day som første steg, et kodecaseintervju som andre steg og et sluttintervju som tredje steg.

"Personlig følte jeg at søknadsprosessen var svært omfattende, og den ble gjennomført på kort tid. Samtidig følte jeg at de som intervjuet meg var veldig hyggelige, noe som gjorde at jeg satt igjen med en god følelse etter hver del av prosessen."

Introkurs med de andre konsulentene

Trude startet i jobben hos CGI den 1. august 2019. Hun er nå nylig blitt ferdig med den hektiske og lærerike introperioden til talentprogrammet.

"Introperioden startet med en tur for å bli bedre kjent med de andre i talentprogrammet og for å forbedre våre kommunikasjons- og samarbeidsevner. Etter turen gjennomførte vi konsulentleveransetrening (KLT), Der utviklet vi en IoT-hub for CGI. Prosjektet inkluderte en salgsdemo med prismodell"

"I tillegg fikk vi god hjelp til å utvikle våre presentasjonsevner ved å gjennomføre kurset «Hvordan holde en presentasjon». Noe som kommer svært godt med."

Kunstig Intelligens

Akkurat nå jobber Trude med et internt prosjekt som heter «SmartScare», for Urban Farm Lab, som går ut på å bruke kunstig intelligens til å identifisere ulike typer fugler og skremme de vekk fra den urbane takhagen på taket til kontorbygget til CGI.

"I tillegg tar jeg front-end sertifiseringer for å tilegne meg mer kunnskap innen programmering, og for å gjøre meg mer aktuell for potensielle kundeprosjekter"

Hva ønsker du å jobbe medi fremtiden?

I fremtiden ønsker hun å jobbe som løsningsarkitekt. "Jeg syntes det virker spennende og lærerikt å arbeide som løsningsarkitekt. Og jeg har lyst å lære mer om de ulike delene av ulike systemer".


 

Les mer om Urban Falm Lab her

Urban Farm Lab

Ideen bak Urban Farm Lab startet med ett enkelt spørsmål: «Hvorfor utnytter vi ikke flere tak til urbant landbruk og grønne områder?» Vi ønsket derfor å undersøke hvordan teknologi kan bidra til vekst innen urbant landbruk og enn grønnere byutvikling. Vi gikk i gang med å utforske flere teknologiske løsninger på vår egen urbane takhage, Urban Farm Lab, midt i hjertet av Oslo.

Les mer

Petter Sait Eppeland

Petter Sait Eppeland

Petter er 25 år og utdannet sivilingeniør ved Universitetet i Agder med spesialisering innenfor Mekatronikk. Ved siden av studiene har han blant annet hatt sommerjobb i Sør-Korea på en av Asias ledende forskningslaber på selvkjørende biler. Han drømmer om å utvikle og lede en divisjon for nyskapende teknologi.

Les mer

Mars Rover på Mars

CGI til Mars i 2020

Juli/august 2020 planlegger NASA utskytningen av "Mars 2020 Roveren" som skal lande på Mars februar 2021, og CGI er med på reisen!

Les mer