February 3, 2021

CGI i Skandinavia har inngått en avtale med Google Cloud som gjør det mulig for CGI å integrere Google Cloud-teknologier i løsninger til kunder i Norge, Sverige og Danmark. De første kundeprosjektene som er bygget på, eller bruker Google Cloud-teknologier, er i gang.

Skybaserte tjenester og løsninger håndterer stadig flere funksjoner for virksomheter og organisasjoner. I følge CGIs årlige rapport ‘CGI Client Global Insight’ er modernisering og integrasjon av IT-løsninger blant de høyest prioriterte områdene for CIOs og IT-sjefer verden over.

CGI tilbyr en stor bredde av kundeløsninger basert på ulike kombinasjoner av cloud-, hybrid- og en on premise-plattform. Mulighet for å integrere tjenester som kjører i Google Cloud på lik linje med andre ledende skyleverandører gir CGI økt frihet til å benytte det store utvalget av avanserte skyverktøy og –løsninger.

John Karnblad, CGI og Eva Fors, Google

Foto: John Karnblad, CGI og Eva Fors, Google Cloud

«For oss kommer kundens sikkerhet alltid i første rekke. Vi har utviklet prosesser og modeller for å vurdere hvordan vi kan kombinere bruken av raskt voksende antall av kraftfulle applikasjoner som er tilgjengelig i Coogle Cloud, med vårt ekstremt høye krav til sikkerhet.

Det er veldig spennende å kunne tilby våre kunder løsninger basert på funksjoner i Google Clouds plattform. For eksempel Advanced Analytics, Machine Learning og avansert Artifical Intelligence, og vi opplever stor interesse fra både eksisterende og potensielle kunder», sier John Karnblad, president i CGI Skandinavia.

Avtalen mellom CGI Skandinavia og Google Cloud dekker Norge, Sverige og Danmark, der mange virksomheter er interessert i å utforske den avanserte dataanalysen som er mulig med Google Cloud.

«CGI er en av Nordens ledende leverandører av IT-tjenester og vi ser frem til å sammen levere de beste og mest effektive løsninger til kunder i regionen», sier Eva Fors, administrerende direktør for Google Cloud, Nordic Region.