Oslo, August 22, 2017

CGI offentliggjorde idag et kontanttilbud på Affectos samtlige utestående aksjer. Affecto er en ledende leverandør av løsninger og tjenester innen business intelligence og dataanalyse. Affectos styre anbefaler at selskapets aksjonærer godtar CGIs tilbud.

I tillegg til CGIs anerkjente digitale kompetanse innen dataanalyse og informasjonsteknologi, bringer det Helsinki-baserte Affecto med seg over 1.000 høyt kvalifiserte medarbeidere på 18 kontorer i Danmark, Finland, Latvia, Litauen, Norge, Polen og Sverige.

– Vi ser frem til å ønske Affectos ansatte velkommen til CGI-familien som kolleger og deleiere, og til å dele erfaringer og jobbe som dyktige innovatører med fokus på å skape verdier for våre kunder, sier Tom Hauge, adm. direktør i  CGI Norge. Gjennom en sammenslåing med CGIs globale rekkevidde og ressurser, skaper også denne kombinasjonen unike karrieremuligheter for medarbeiderne når vi sammen skaper fremtidig, lønnsom vekst.

– I 2017-versjonen av “CGI Clients’ Global Insights”, basert på våre årlige strategiske diskusjoner med 1.300 ledere i 20 land, vises at bruk av avansert dataanalyse for å optimalisere og differensiere virksomhetene er en topp prioritet. Våre respektive kunder vil dra nytte av Affectos kompetanse og erfaring innen de raskt voksende og etterspurte datadrevne tjenester som organisasjoner trenger for å bli digitale, sier Heikki Nikku, direktør for CGIs virksomhet i Norden. I bytte bidrar CGI med dyp kunnskap og erfaring for å ta totalansvar, inkludert tilgang til et globalt nettverk av lokale ressurser (onshore og offshore), en omfattende IP-portefølje, tjenester og avansert IT- og konsulentkompetanse.

Om CGI i Norden

Med nær 8000 ansatte på 55 kontorer i Danmark, Estland, Finland, Norge og Sverige har CGI en sterk lokal tilstedeværelse i IT-markedet i Norden. Vårt dype engasjement for å være den beste i vår bransje i Norden og over hele verden har gjort oss til den ledende leverandøren av helhetlige tjenester innen avanserte konsulenttjenester, IT-løsninger og outsourcing. CGIs nordiske virksomhet støtter tusenvis av kunder, både i offentlig og privat virksomhet, med å hjelpe dem å oppnå driftseffektivitet og anvende innovasjon for å imøtekomme kundenes og innbyggernes digitale behov.

Om CGI

CGI Group Inc. ble grunnlagt i 1976 og er verdens femte største uavhengige leverandør av tjenester innen IT og forretningsprosesser. Med 70 000 medarbeidere betjener CGI tusenvis av kunder over hele verden, fra kontorer og leveransesentere i Europa, Amerika og Asia. CGI tilbyr en omfattende rekke tjenester, som høyt kvalifisert forretnings- og IT-rådgivning, systemintegrasjon, applikasjonsutvikling og -vedlikehold, drift og forvaltning av infrastruktur samt 150 patenterte tjenester og løsninger. CGI har en samlet årlig omsetning på over 60 milliarder NOK og en estimert ordrereserve på mer enn 120 milliarder NOK. CGI-aksjene er notert på TSX (GIB.A) og NYSE (GIB). Hjemmeside: www.cginorge.no

Om Affecto

Affecto er et nordeuropeisk heldekkende datahus med ekspertise innen dataintensive teknologier. Ekspertisen strekker seg fra informasjonsforvaltning til kunstig intelligens. Affecto skaper forretningsverdi for sine kunder ved å hjelpe dem til å bli datadrevne og gjennom det omdanne sine virksomheter. Affecto har langsiktige og engasjerte kundeforhold med et stort antall viktige nordeuropeiske selskaper og offentlige institusjoner. Affecto har lokal tilstedeværelse med 18 kontorer som utgjør et kraftig nettverk og er et unikt hjem for våre 1000+ ansatte.

For ytterligere informasjon: 

CGI Nordic
Heikki Nikku
President, CGI Nordic
heikki.nikku@cgi.com
+358 400 500 782

CGI Norge
Tom Hauge
Senior Vice President, CGI Norge
tom.hauge@cgi.com
+47 22 57 70 25

Media
Jørgen Fjærvoll
Director Marketing and Communications
jorgen.fjaervoll@cgi.com
+47 906 94 585