«I parallell med utviklingen av min tekniske kompetanse har det samtidig vært stort fokus på «soft-skills», altså konsulentferdigheter. Alt fra det individuelle nivå slik som personlig effektivitet til hvordan bli bedre til å skape gode kunderelasjoner.»

Petter er en ambisiøs, kreativ og konkurransedyktig person som alltid streber etter å levere de aller beste resultater. Han er også ivrig etter å jobbe med den nyeste teknologien, noe han har fått muligheten å gjøre i CGI.

Muligheter fra første dag

Etter et år i talentprogrammet har Petter jobbet med flere utfordrende prosjekter som involverer spennende teknologier:

«Slik som de fleste nyansatte gjør, har jeg fått bygget mye kompetanse på kort tid gjennom kursing og sertifiseringer. Jeg har blant annet sertifisert meg i Java, Scrum, analytics (maskinlæring) og spillmotoren Unity. Med dette på CV'en har jeg fått bli med på diverse prosjekter. Jeg har vært med på å utvikle en rekke «Proof of Concepts», små demonstratorer som brukes til å vinne større prosjekter. Mye er dessverre konfidensielt, men jeg kan nevne at jeg har vært med å lage løsninger på AR-brillene HoloLens, implementert blockchain i matindustrien og laget objektgjenkjenningsmodeller med bruk av moderne maskinlæringsalgoritmer.»

Hvilke fordeler ser du ved talentprogrammet i CGI?

Petter ser store fordeler med CGIs talentprogram og vil absolutt anbefale det til andre. «For det første blir man satset på og får stor frihet til å velge type arbeid. Programmet er en arena for å lære, og ikke minst et sted der man blir en del av et unikt miljø med dyktige kollegaer som man blir godt sammensveiset med.

I tillegg blir man tildelt en mentor som skal sikre tett oppfølging. Som konsulent i talentprogrammet har man også en del fleksibilitet innad i bedriften, og man får mulighet til å jobbe i flere avdelinger».

Petter mener at personer i CGIs talentprogram bør være optimistiske, ambisiøse, kunnskapstørste, endringsvillig, utadvendte og villige til å feile. «Å være en del av talentprogrammet krever at man dedikerer mye tid på jobb. Man blir satset på, så man gir tilbake ved å utfordre seg selv og prioritere jobb i mange sammenhenger. Er man usikker på om man vil jobbe med teknologi eller management i framtiden, gir programmet mulighet for å prøve seg i flere retninger.»

 


 

Trude Jostad

Trude Jostad er juniorkonsulent hos CGI. Hun er blant annet med på å utvikle et AI-fugleskremsel for Urban Farm Lab. Les mer om hennes erfaringer og få et innblikk i livet som juniorkonsulent hos CGI.

Les mer

Urban Farm Lab

Ideen bak Urban Farm Lab startet med ett enkelt spørsmål: «Hvorfor utnytter vi ikke flere tak til urbant landbruk og grønne områder?» Vi ønsket derfor å undersøke hvordan teknologi kan bidra til vekst innen urbant landbruk og enn grønnere byutvikling. Vi gikk i gang med å utforske flere teknologiske løsninger på vår egen urbane takhage, Urban Farm Lab, midt i hjertet av Oslo.

Les mer

CGI til Mars i 2020

Juli/august 2020 planlegger NASA utskytningen av "Mars 2020 Roveren" som skal lande på Mars februar 2021, og CGI er med på reisen!

Les mer